ГоловнаCуспільство

У Дніпрі відзвітували про готовність до зими

У Дніпрі комунальні служби цілком готові до роботи у зимовий період. З випадінням снігу спеціальна техніка виїжджатиме на міські автошляхи, тротуари, дворові території, а також на маршрути електротранспорту. На комунальному підприємстві «Дніпровський електротранспорт» підготовлено понад 60 одиниць спеціальної техніки, яка працюватиме взимку для очищення колій, контактної мережі тощо. Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради.

«У цілковитій готовності 14 снігоприбиральних трамваїв. Вони, окрім видалення опадів, ще й видувають вологий сніг і воду. Також цілком готові інші машини, які працюватимуть для запобігання аварійним ситуаціям на трамвайних і тролейбусних маршрутах. Це екскаватори, тягачі, КРАЗи, машини з вишками, сучасні гідропідйомники. Підприємство заготовило 800 тонн піску та 10 тонн солі», – розповів під час виїзної пресконференції головний інженер КП «Дніпровський електротранспорт» Володимир Легкий.

За словами начальника депо № 3 КП «Дніпровський електротранспорт» Юрія Авраменка, до роботи взимку спецтехніку готували у весняно-літній період: «За кожною спецмашиною закріплені бригади з водіїв, слюсарів, ремонтників, майстрів. Машини, спецвагони пройшли певний вид поточного чи капітального ремонту, виконано ревізію щіткового та механічного обладнання (редукторів, тягових двигунів) тощо».

Тим часом у місті для розчищення та посипання доріг взимку підготовлено 160 одиниць спеціальної техніки, заготовлено понад 26 тисяч тонн протиожеледної суміші.

«Техніка готова. Це і снігоочисні машини, піскорозкидувачі, мала техніка для прибирання тротуарів, закуплено пально-мастильні матеріали, а також посипальна протиожеледна суміш. Нагадую, що для оброблення автошляхів не використовуємо ніяких хімічних речовин, а лише соль, дрібний щебінь. Окрім того, у штаті маємо 600 працівників, які вручну прибиратимуть ті місця, де машині проїхати буде вкрай проблематично. За останні п’ять-шість років дніпряни вже пересвідчилися, як у місті взимку прибираються автошляхи навіть при рясних опадах. Щороку збільшується кількість вулиць, які обслуговуємо. Це пов’язано з їхньою реконструкцією, будівництвом, появою нових зелених зон. За титульним списком прибирання закріплено близько 550 вулиць міста площею 12 мільйонів квадратних метрів», – зазначив заступник міського голови Михайло Лисенко.

Водночас начальниця управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури міськради Світлана Літвінова підкреслила: «У разі погіршення погоди спецтехніка готова виїхати на міські автошляхи. Наразі вже заготували 26 тисяч тонн протиожеледної суміші для посипання доріг. Цього достатньо, якщо зима буде теплою. А у разі необхідності докупатимемо ще. Традиційно під час прибирання доріг взимку в першу чергу увага приділяється головним магістральним дорогам, якими курсує громадський транспорт, а також мостам, шляхопроводам, спускам, підйомам».

До роботи взимку готові і служби, які обслуговують прибудинкові території. Так, наприклад, ТОВ «К.О.Д», яке прибирає червоні лінії, пішохідні доріжки, прибудинкові території Соборного й Індустріального районів міста, має у наявності як техніку, так і персонал.

«Маємо чотири трактори на два райони, 119 двірників, які укомплектовані усім необхідним інвентарем. Для оброблення територій завезено 160 тонн посипальної суміші. Допомагатимуть двірникам дві мобільні бригади, у наявності яких льодоруби, мінімашини для прибирання снігу», – додав директор підприємства Максим Дегтяренко.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook