ГоловнаCуспільство

Доступність простору: як облаштовують у парках Дніпра

Доступність простору: як облаштовують у парках Дніпра

У Дніпрі при створенні, оновленні парків, скверів, зелених зон враховують усі норми доступності. Безбар’єрність передусім застосовують для зручності пересування маломобільних мешканців та осіб з інвалідністю. Так, наприклад, в оновленому парку Писаржевського територія та інфраструктура цілком відповідають доступності.Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

«Тут розширено центральну алею. Входи у парк з проспектів Поля та Б. Хмельницького – вони теж достатньо широкі і без усіляких бар’єрів. Територія парку без сходів, з плавними нахилами, низькими гумовими бордюрами. Завдяки цьому тут можуть легко, комфортно і безперешкодно пересуватися усі. Окрім того, у парку є вбиральня, яка пристосована для маломобільних і людей з інвалідністю», – розповів під час виїзної пресконференції 30 листопада директор комунального підприємства «Міська інфраструктура» Олексій Тесля.

Молода матуся Юлія Єлінська чи не по декілька разів на день гуляє у парку ім. Писаржевського зі своїм маленьким синочком Левом. Вона відзначає безбар’єрність території: «Тут все зручно так продумано: нема ніде сходів, плавні заїзди, нахили. З візочком зручно гуляти, непотрібно ніде його підіймати. Окрім того, коли малюк самостійно пересувається, не турбуюся, що він перечепиться через щось і травмується – тут усюди полога територія».

Відвідують парк ім. Писаржевського мешканці і з інших районів міста. Поруч з ним зупинка, яка теж відповідає нормам доступності й безпеки. Вона оснащена огороджувальними стовпчиками, тактильною плиткою. А з посадкової платформи можна легко виходити чи заходити до громадського транспорту.

«По місту близько 180 сучасних зупинок, які відповідають доступності й безпеці. Окрім того, понад 40 регульованих пішохідних переходів обладнані тактильною плиткою і пандусами; 44 світлофорні об’єкти обладнані звуковим супроводженням, а 22 – кнопкою виклику зеленого сигналу», – додав директор комунального підприємства «Транспортна інфраструктура міста» Дмитро Герасимов.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook