ГоловнаCуспільство

​Безпідставне стягнення 14 млн грн: Дніпровська міська рада відстояла інтереси територіальної громади у суді

Дніпровська міська рада відстояла інтереси територіальної громади у суді та запобігла безпідставному стягненню 14 млн грн. Про це повідомляє пресс-служба мерії.

«У 2012 році через незаконні дії ліквідатора ВРЖЕП Амур-Нижньодніпровського району м. Дніпропетровська з володіння Дніпровської міської ради було вилучено певний перелік об’єктів нерухомого майна. У 2016 році за апеляційною скаргою прокуратури все це майно було повернуто до комунальної власності. Проте з часу подання апеляційної скарги товариство, яке отримало це майно у власність, передало його у власність третій особі – від якої воно і було вилучено у комунальну власність», – розповів під час брифінгу головний спеціаліст відділу захисту інтересів територіальної громади міста у кримінальних провадженнях управління представництва та захисту інтересів територіальної громади міста у судах загальної юрисдикції департаменту правового забезпечення ДМР Олександр Костюченко. 

Третя особа вирішила, що її майнові права порушені, адже весь час доглядала майно та витрачала кошти на його утримання, отже подала позовну заяву про відшкодування завданих збитків у розмірі 14 011 928 грн. 

«У задоволенні цієї заяви було відмовлено у суді першої інстанції. Постановою апеляційного господарського суду було підтримано рішення першої інстанції. У подальшому постановою Верховного Суду всі рішення попередніх інстанцій були залишені без змін, територіальна громада міста не сплачувала жодних коштів за надуману майнову шкоду», – додав Олександр Костюченко.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook