ГоловнаCуспільство

Відкриття дванадцятої мініскульптури проєкту «Відчуй Дніпро»: де її встановили

У Дніпрі 15 лютого відкрили дванадцяту мініскульптуру проєкту «Відчуй Дніпро» – «Муза митця Вадима Сідура». Встановили її символічно: біля входу до НВК № 33 «Маріїнська гімназія», адже там навчався видатний художник та скульптор. На скульптурці зображена його дружина Юлія з котом.

 

«На шматі металу намагався відобразити графіку Сідура. Дуже цікаво було працювати з автором проєкту, бо ми ілюструємо історію Дніпра хоч і на невеличкій роботі», – зауважив скульптор, заслужений художник України, член Національної спілки художників України Гарник Хачатрян.

 

Директорка НВК № 33 Лідія Яворенко підкреслила: «Ми були дуже раді, що у нас з’явиться ще одна пам’ятка про скульптора. Крім того, на першому поверсі гімназії у нас працює музей Сідура, який можуть відвідувати усі охочі, також ми розповідаємо про митця нашим учням».

 

Роботи Вадима Сідура виставлені у Європі. Але ж у його рідному місті про митця мало знають, зауважив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов: «Тому ця мініскульптура стане ще одним туристичним магнітом для містян та гостей Дніпра».

 

«Кожна скульптурка зберігає велику історію. Загалом ми маємо ідеї щонайменше ще на 70 мініскульптур. Звичайно, не усі вони будуть втілені у життя, але плани та бажання є, тож невдовзі анонсуємо про ще одне відкриття скульптурки», – сказав автор проєкту «Відчуй Дніпро» Карен Агаджанян.

 

Довідка. У рамках проєкту «Відчуй Дніпро» за підтримки програми «Культурна столиця» у Дніпрі встановили 11 мініскульптур: фанат «Дніпра», печиво «Дніпро», студентська заліковка, трамвайчик, дніпровська ракета, марафонець Дніпра, диригент Гурген Карапетян, міст Олександра Поля, «Кіт Василь», катеринославська цегла та пилосос «Ракета».

Подробиці на офіційному сайті проєкту: vidchuy.dp.ua.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook