ГоловнаCуспільство

Онлайн-оформлення місця проживання: як це працює

Від 1 грудня 2021 року набрав чинності Закон України «Про реалізацію публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні». До чинної реєстрації місця проживання додалося відповідне онлайн-декларування, сказано у повідомленні прес-служби Дніпровської міської ради. 

«Декларування – це як онлайн-реєстрація місця проживання, воно здійснюється через застосунок «Дія». Для цього необхідно мати паспорт у вигляді id-картки, право власності на житло, яке зареєстроване у державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Якщо реєстрація проводиться у відповідному відділі державним реєстратором і людині необхідно особисто з’явитися і подати документи, то задекларувати місце проживання можна в електронній формі», – пояснила під час пресконференції 16 лютого заступниця начальника відділу – державна реєстраторка відділу формування та ведення реєстру територіальної громади управління у сфері державної реєстрації департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур міської ради Інна Чуб.

За її словами, обидві форми подання оформлюються день в день. Для реєстрації/декларування місця проживання необхідно мати паспорт, право власності на житло, сплатити адміністративний збір.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook