ГоловнаCуспільство

«Sweet-Art терапія»: для дітей переселенців у Дніпрі проводять безкоштовні майстер-класи зі створення солодощів

Ідея реалізувалась завдяки співробітництву підприємства Дніпропетровської обласної ради «Цифровий документообіг» з керівництвом соціально-відповідального бізнесу. На меті організатори майстер-класів та волонтери мали створення розважальної програми та надання психологічної підтримки дітям, які разом з батьками через війну вимушено покинули свої домівки. Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської облради.

«Сумні події нашого життя також пробуджують найкращі людські ресурси, зокрема ресурси співчуття, підтримки, взаємодопомоги. Посилення громадського, волонтерського руху є тому підтвердженням», – зазначила координаторка заходу та волонтерка Ксенія Улітовська.

Як розповіли організатори, зустріч триває близько півтори години. За цей час діти беруть участь у майстер-класі «Карамельні льодяники власноруч». До сьогоднішнього заходу долучилося близько 20 дітей, які разом з батьками виїхали із зони бойових дій та тимчасово проживають на Дніпропетровщині.

«Малеча залучена у чарівний творчий процес створення цукерок з цікавими історіями, розкриттям творчого та художнього потенціалу й розвиненням дрібної моторики. Всі створенні вироби діти забирають із собою.

Також на дітей чекає перегляд тематичного фільму про історію карамелі та особливості її виробництва, розважальна програма з тематичними конкурсами, виступами та подарунками. Разом із тим – вільний час у зоні розваг з ведучим-аніматором. Наприкінці заходу пригощаємо дітей ароматною піццею та смачним чаєм. І робимо фото та відео на згадку діткам про захід», – розповідає Світлана Морозова, керівниця солодкого простору.

На Дніпропетровщині нині проживає майже 70 тисяч переселенців. З них більше 17 тисяч – це діти.

Захід для малечі проходитиме щотижня по п'ятницях о 12:00.

Контактні телефони для формування груп (одна група до 20 осіб):

+38 (050) 481 50 50+38 (067) 576 36 70

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook