ГоловнаCуспільство

У Дніпрі 15 переселенцям запропонували роботу в департаменті парків та рекреацій

З початку військової агресії росії проти України деякі працівники департаменту парків та рекреацій пішли захищати нашу країну від ворога, тож їхні вакансії запропонували переселенцям. За словами заступника директора департаменту парків та рекреацій ДМР Володимира Чорного, наразі там працюють 15 переселенців із Донецької та Запорізької областей. Про це йдеться у повідомленні Дніпровської міської ради.

«Ми звернулися до інспекції з питань праці та зайнятості населення і запропонували робочі місця для переселенців. Нам потрібні були електрики, прибиральники території парків, садівники та інші працівники. Їхній робочий день триває сім годин, вони отримують заробітну плату від 7 000 до 8 500 грн плюс повний соціальний пакет», – зазначив Володимир Чорний. 

Наразі в парку культури та відпочинку «Придніпровський» працюють п’ять переселенців. Їхня основна робота – озеленювати та доглядати за газонами та іншими насадженнями. Крім цього, нові працівники доглядають ще й сосновий сквер. 

«Особливих навичок для цієї роботи не потрібно, але ми наполягаємо, аби всі нові працівники виконували роботу на совість, бо наші парки – це обличчя міста. Новоспечені працівники дуже відповідальні, на прикладі сімейної пари з Лисичанська можу сказати, що люди вмотивовані. Ця пара прогулювалась парком, підійшли до нас та запитали, чи не потрібні нам робітники, бо їх зацікавила ця робота. Вони надали необхідні документи і ми їх прийняли», – зазначив начальник відділу утримання парку культури та відпочинку «Придніпровський» Роман Мироненко. 

Володимир з дружиною до війни були підприємцями, мали власну крамничку. Але через бойові дії виїхали з Лисичанська до Дніпра. Їм довелось змінити не тільки місце проживання, а ще й розумову працю на фізичну.

«Робота нам подобається. Звичайно, важко було перелаштуватись, але радує, що тут свіже повітря і тиша. Ми запропонували свої кандидатури, бо ця робота дуже важлива, хочеться, щоб перехожим було приємно проводити дозвілля у парку», – зазначив пан Володимир. 

А пан Олексій до війни працював на ТЕС у Кураховому, що в Донецькій області. До останнього хотів із сім’єю лишитися в рідному місті, але в квітні чоловіку все ж довелось покинути домівку. Про вакансію в парку «Придніпровський» дізнався випадково – прогулювався з дітьми повз та вирішив запитати, чи не потрібні ще руки. 

«Мене взяли без проблем, тим паче робота в парку для мене знайома, адже до війни я влітку приїжджав до своїх батьків та допомагав їм з городом. Тому складнощів тут не виникає ніяких. Головне – робити все з душею та бажанням покращити парк», – зазначив новий працівник.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook