ГоловнаCуспільство

Оздоровча, китайська гімнастика, фітнес-програма «Зумба», скандинавська ходьба: Університет третього віку поновив спортивні заняття за основн

З початком війни в країні соціальний проєкт «Університет третього віку» у Дніпрі призупинив діяльність за спортивними, навчальними напрямами, проведення культурно-масових заходів. Та вже з початку травня відновлено спортивні заняття за чотирма основними напрямами: оздоровча гімнастика, танцювальна фітнес-програма «Зумба», скандинавська ходьба та китайська гімнастика з ракеткою «Плейстик», повідомляють у прес-службі мерії Дніпра.

Такі заняття проводяться у п’яти районах міста: ж/м Перемога, ж/м Кам’янський, парках ім. Т. Г. Шевченка та ім. Глоби, а також у Новокодацькому районі.
«Наші слухачі давно чекали на поновлення спортивних та лекційних занять. І попри непрості часи долучаються й нові учасники. В онлайн-форматі проводяться лекційні заняття з психології, українознавства, правознавства, історії України, мистецтвознавства та здорового способу життя. А також практичні заняття з вивчення мов (української, англійської, німецької, іспанської, польської) та рукоділля. Теж у форматі онлайн. Ті, хто бажає долучитися до соціального проєкту «Університет третього віку», можуть звертатися за адресою: вул. Старокозацька, 40-Б. Допоможемо зокрема й встановити додаток Zoom, де проходять лекції», – розповіла завідувачка сектору планування заходів управління з питань розвитку соціального захисту населення департаменту місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики міської ради Маргарита Прядка.
Водночас хореографиня, тренерка у проєкті «Університет третього віку» Олександра Гура зазначила: «Спочатку все починалося з гімнастики. Потім поступово почала вводити танцювальні елементи, аеробіку так, щоб учасникам було не складно. Підбирає для цього музику, щоб усім подобалась. Зараз заняття на свіжому повітрі, серед природи, поруч водойма. Учасники говорять, що їм подобається, і це приємно чути».
Дніпрянка Надія Кривсун нещодавно зареєструвалася у проєкті «Університет третього віку» і вже втретє відвідує спортивні заняття.
«Особисто мені така спортивна активність допомагає подолати депресивні настрої через війну у нашій країні. Це допомагає, так би мовити, бути на ходу, серед колективу, спілкування. Атмосфера тут панує просто чудова», – підкреслила жінка.
Ще одна учасниця спортивних занять Ольга Скарицька додала: «Я вже шість років як слухачка цього чудового проєкту. Серед іншого пройшла комп’ютерні курси, навчання зі смартфону. І раніше відвідувала спортивні напрями, зокрема й «Зумбу», а нині такі заняття відвідую двічі на тиждень. Дуже все подобається».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook