ГоловнаCуспільство

Чоловіки, котрі проживають, працюють та мають договірні зобов’язання за кордоном, не є військовозобов’язаними й можуть перетинати кордон

Заступник начальника штабу – начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби Ігор Матвійчук відповів на запитання щодо виїзду за кордон окремих категорій чоловіків віком від 18 до 60 років. У повідомленні прес-служби Держприкордонслужби йдеться: обрали питання, які українці найчастіше ставлять у соцмережі Facebook.

Так, фахівець роз’яснив питання щодо можливості перетину кордону чоловіками, які постійно проживають, працюють та мають договірні зобов’язання за кордоном. За словами Ігоря Матвійчука, такі чоловіки не є військовозобов’язаними та можуть перетинати кордон. Вищим військовим керівництвом їх визначено виключенням.

«Вона не була прописана у ПКМУ №57. Процедурою вибуття на постійне місце проживання за кордон передбачено надання відповідного дозволу Державною міграційною службою України. Цей дозвіл передбачає і погодження з військового комісаріату. Відповідно людина, яка вибула, втратила зв’язок, вона не стоїть на обліку в тому чи іншому військовому комісаріаті і не є військовозобов’язаною, тому ця людина може спокійно перетнути кордон. Якщо ж людина фактично проживала за кордоном, але не оформила своє вибуття за офіційною процедурою не знялася з обліку у військкоматі, на жаль, вона не може вибути з України», - роз’яснив заступник начальника штабу – начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook