ГоловнаCуспільство

​Сто днів війни: Микола Лукашук розказав, як їх пережила Дніпропетровщина

Сто днів війни. Сто днів українського спротиву російській агресії. За цей час тільки по Дніпропетровщині ворог випустив більше півтори сотні ракет. Снаряди окупантів за ці сто днів зруйнували та пошкодили в регіоні і фермерські господарства, і промислові підприємства. Гатили по інфраструктурних об'єктах та залізниці. Ворог протягом ста днів не нехтував і знищенням  житлових будинків. Голова Дніпропетровської обласної ради розказав, як Дніпропетровщина та мешканці регіону пережили ці сто днів.

Сім громад Дніпропетровської області офіційно визнані територіями, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ: Широківська та Зеленодольська громади у Криворізькому районі, а також Великомихайлівська, Маломихайлівська, Межівська, Новопавлівська, Покровська громади у Синельниківському районі.

Таким чином, жителі цих громад можуть розраховувати на матеріальну допомогу від держави. Наразі з цих територій через постійні обстріли виїхало близько 20 тис мешканців.

«Починаючи з 24 лютого, окупанти знищили дві нафтобази на Дніпропетровщині. Також вдарили по чотирьом об’єктам залізничної інфраструктури: у березні – в Павлоградському районі, у квітні – в Новомосковському районі, у травні – два удари по залізниці протягом місяця (Павлоградський та Синельниківський райони). Зруйновано аеропорт Дніпра.

Щодо житлових будинків і квартир. В окремих селах Зеленодольської громади, що на Криворіжжі, повністю зруйновано близько 16 будинків и 4 квартир, частково – 109 будинків, серед яких декілька багатоповерхівок. 

По Синельниківському району: в громадах, які потрапляють під обстріли, пошкоджено майже три десятки приватних будинків і трохи більше 20 об’єктів соціальної інфраструктури», - сказав Микола Лукашук.

Щодо переселенців, то станом на цю хвилину в області проживає 250 тис переселенців: 40 877 - працездатні чоловіки, 89 344 - працездатні жінки, 62 392 – діти, 57 133 - маломобільні та старше 60 років.

На самостійному утриманні перебуває 162,3 тис переселенців. На забезпеченні громад – 87,4 тис осіб.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook