ГоловнаCуспільство

Понад 90% підприємців відновили роботу, аграрії готуються до жнив – чим живе Покров

У Покрові відновили роботу майже всі підприємці, які на початку війни закривали бізнес. У аграріїв останні приготування до збору першого врожаю озимих. Про це під час брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації розповів міський голова Покрова Олександр Шаповал.

«Люди отримують комунальні послуги. Працюють аптеки, магазини. І сіль є, – зазначив Олександр Шаповал. – Наносимо розмітку на дороги. Висаджуємо квіти. Навесні посадили молоді дерева. Місто живе, незважаючи ні на що».

Він додав, що аграрії наступного тижня планують почати жнива. Збиратимуть озимі. Найперше ячмінь.

Багато місцевих, які виїхали на початку війни, повертаються додому. А ще Покров приймає переселенців. Їх у місті зареєстровано понад 2,1 тис. Найбільше з Херсонської, Луганської, Донецької областей. Людей приймають на роботу, зокрема, у заклади освіти та культури. Допомагають продуктовими наборами, засобами гігієни, одягом.

«Дистанційно місто завершило навчальний рік. Серед наших випускників маємо 14 золотих та 4 срібні медалісти», – сказав міський голова.

Для молодших школярів підготували літнє дозвілля. У парках показують кіно просто неба. Ще є спеціальний «Мама Клуб». Там з найменшими займаються фахівці місцевих закладів культури. Працюють спортивні секції. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook