ГоловнаCуспільство

У Новомосковську попрощалися зізагиблим рятувальником Ярославом Мірошником

У Новомосковську провели в останню путь 29-річного молодшого сержанта ДСНС Ярослава Мірошника. Рятувальник загинув, ліквідуючи наслідки ворожого ракетного удару по нафтобазі. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Віддавав усього себе роботі. Службу у ДСНС розпочав рік тому. Був водієм пожежно-рятувального загону. Кермував пожежним автомобілем. Слідкував за насосом, який подає воду. Яскравий, гарнийхлопець. Любив життя і своїх батьків», – згадує заступник начальника рятувального загону В’ячеслав Воскобойник.

Друзі, однокласники, колеги кажуть, Ярослав був золотою людиною. Щирий, усміхнений, привітний, відповідальний. У рятувальника залишилися батьки і дідусь із бабусею.

Дідусь героя розповів, що Ярослав був дуже турботливий. Завжди допомагав безпритульним кошенятам і собакам. Два тижні тому приніс додому цуценя.

«Онук виріс на моїх очах, ходив до школи. Весь час мріяв бути рятувальником. Не мав шкідливих звичок. Коли востаннє бачилися, Ярослав наче щось відчував. Усе міцно обіймав бабусю і мене. Як ішов, сказав, що подзвонить. Та вже не судилося…», – розповів дідусь хлопця Анатолій Петрович.

Із загиблим попрощалися вдома, на роботі та провели панахиду у церкві.

Зібралися сотні людей.

«Я не знаю добрішої людини. Важко втрачати шкільного друга»,– сказала однокласниця Ярослава Катерина.

Одну з вулиць Новомосковська планують назвати на честь героїв-рятувальників. Так хочуть, зокрема, вшанувати і Ярослава.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook