ГоловнаCуспільство

У Покрові для дітей переселенців та місцевої малечі функціонує «Мама-клуб»

«Мама-клуб» — ініціативу з такою назвою для дітей в Покрові започаткували ще кілька років тому. Це тематичні конкурси, екскурсії тощо. Долучитися можуть всі охочі. Нині, кажуть міські посадовці, малечі побільшало, адже до громади переїхало більше 2 тисяч переселенців з дітьми. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Дніпропетровської обласної ради.

«Заходи організовують співробітники наших закладів культури, освіти, ДЮСШ і спортивного клубу. Вони побачили людей, які пережили страх. Звісно, ми переживаємо за їхню долю й хочемо допомогти. Без уваги не лишаємо ані дітей переселенців, ані діток з нашої громади», — розповідає Ганна Відяєва, заступниця очільника Покровської громади.

Виступи лялькового театру, спортивні естафети й різні розваги — заходи проходять майже щодня. Нині свято влаштували тематичне — на честь 51-ї річниці від дня, коли на території громади знайшли золоту пектораль. Але на відвідувачів також чекали екскурсії, тематичні майстер-класи й цікаві вікторини.

«Розважаємо не лише діточок нашої громади, а й діток переселенців. Намагаємося приділити їм якомога більше уваги. Вони чули вибухи снарядів, роботу артилерії. Ми робимо все, щоб малеча відволіклася від цих страшних спогадів», — розповіла аніматорка Тетяна.

На свято завітала переселенка Емма з родиною.

«Я тут із мамою та братом. Відвідала вже багато майстер-класів й зробила віяло, метелика і котика. Ще малювала, ліпила і брала участь в іграх. Тут дуже цікаво», — ділиться враженнями дівчинка.

Родина Емми переїхала до Покровської громади три місяці тому. Кажуть, що тікали з самого епіцентру війни. Тут громада забезпечила родину житлом, одягом, їжею й усім необхідним. Мама дівчинки Наталія каже:

«Ми втекли від війни та навіть тут бачу по дітях напругу: вони хочуть додому, сумують за родичами. А такі тематичні розваги допомагають їм, та й мені самій, відволіктись, розвіятись, відпочити. Чудово, що тут стільки різних локацій. Мої діти щасливі і я, як мама, теж».

Зазвичай, кажуть міські посадовці, до розваг у парку в рамках ініціативи «Мама-клуб» долучаються майже всі переселенці, які нині мешкають в Покрові.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook