ГоловнаCуспільство

​«Дніпрогаз»: вчасна передача показань лічильників – запорука коректних розрахунків

Наближується кінець червня, тож АТ «Дніпрогаз» традиційно нагадує своїм клієнтам про необхідність та особливості передачі показань побутових лічильників газу.

На початку червня, за інформацією, отриманою від Оператора газотранспортної системи України, побутові споживачі, які мали договори на купівлю природного газу  з ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут», з 1 травня, відповідно до розпорядження КМУ №917-р від 22.07.2020 року, були автоматично переведені до «постачальника останньої надії» (ПОН) — газопостачальної компанії «Нафтогаз України». Це викликало у населення ряд питань, відповіді на які мають надавати попередній та нинішній постачальники газу. Зауважимо, що питання обліку спожитого населенням газу, як і раніше, залишається за Оператором газорозподільних систем. У Дніпрі та Дніпровському районі це АТ «Дніпрогаз».

Згідно з Кодексом газорозподільних систем побутовий споживач зобов'язаний щомісяця станом на 1 число місяця знімати фактичні показники лічильника газу та протягом п'яти діб (до 5 числа включно) надавати їх Оператору ГРМ, щоб уникнути розбіжностей у розрахунках із газопостачальною компанією.

У випадку непередачі показань клієнтом обсяг спожитого газу автоматично визначається на рівні планового місячного об’єму споживання на відповідний період. У такому разі нерідко можуть виникати непорозуміння та скарги з боку клієнтів. Саме тому радимо дніпрянам не забувати про передачу показань приладів обліку газу у встановлені законодавством терміни.

Передати показання лічильника газу до АТ «Дніпрогаз» можна наступним чином:

АТ «Дніпрогаз» – газорозподільна компанія, що працює під брендом Регіональної газової компанії (РГК) на території м. Дніпра та Дніпровського району. Щорічно компанія доставляє для 400 тис своїх клієнтів близько 800 млн кубометрів газу. Загальна протяжність газопроводів, що обслуговує компанія, складає близько 5,5 тис км. У послугу з розподілу входить технічне обслуговування газорозподільних мереж, аварійні та планові ремонти, повірка та ремонт газових лічильників, модернізація мереж та газорегулюючого обладнання тощо.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook