ГоловнаCуспільство

У медзаклади області працевлаштували 460 переселенців

Дніпропетровщина – лідер України за кількістю працевлаштованих медиків-переселенців. В області знайшли роботу 460 фахівців, розповів голова обласної ради, заступник голови Ради оборони області Микола Лукашук на брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

Громади регіону вже прийняли понад 300 тис переселенців. Лише за останній тиждень до Дніпропетровщини прибули 4 тис людей з охоплених війною територій. Зокрема, Донеччини, Луганщини, Херсонщини.

«Усі, хто до нас приїхав, можуть розраховувати на допомогу. Із прихистком, роботою. Забезпечуємо переселенців гуманітаркою», – зазначив Микола Лукашук.

Загалом ситуація в області контрольована, наголосив голова облради. Втім агресор продовжує обстрілювати громади, які межують із зоною бойових дій.

«Рано вранці окупанти обстріляли село Новосеменівка Апостолівської громади. Вибуховою хвилею вибиті вікна у двох житлових будинках. У Зеленодольській громаді снаряди прилетіли у паркову зону. На щастя, обійшлося без постраждалих», – розповів Микола Лукашук.

Він додав, що цього тижня через обстріли в області пошкоджено півтора десятка будівель. Серед них приватні помешкання, господарчі споруди. Найбільше таких об’єктів у Криворізькому районі. А ще ворог гатив по полях Дніпропетровщини. Попри це в усіх районах тривають жнива.

«Прилітає» з Херсонської області, тому найбільше потерпає Криворізький район. Але там працюють усі служби. За потреби відновлюють електропостачання, підвозять питну і технічну воду», – сказав Микола Лукашук.

Кожного дня триває розмінування. Піротехніки знешкоджують заборонені касетні боєприпаси. Через літню спеку такі снаряди ще небезпечніші, а виявляти їх часто заважає висока трава, зазначив Микола Лукашук.

В області працює вся критична інфраструктура, медичні заклади. Продовжує відновлювати роботу бізнес.

«Ефективним виявилося рішення скоротити комендантську годину у Дніпрі та Кам’янському. Нині вона з опівночі до п’ятої ранку. Великі підприємства можуть працювати у три зміни. Це плюс для економіки», – наголосив голова Дніпропетровської обласної ради.

Випускники області готуються складати національний мультипредметний тест. Здати іспит на Дніпропетровщині зможуть і переселенці.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook