ГоловнаCуспільство

Виконавчий комітет Дніпровської міської ради зібрався на засідання: що ухвалили

12 липня відбулося засідання виконавчого комітету Дніпровської міської ради. Захід пройшов дистанційно, в режимі онлайн. На засіданні члени виконкому попередньо погодили перелік проєктів рішень міської ради, які будуть внесені на позачергову сесію 13 липня. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

Серед основних питань, що були розглянуті комітетом, – зменшення ставок по платі за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Враховуючи нинішню ситуацію, міська влада відпрацьовує алгоритми шляхів зменшення податкового тиску та надання допомоги підприємцям у знаходженні приміщення для ведення діяльності.

Для відновлення у місті темпів будівництва житлової та нежитлової нерухомості пропонується зменшити: більш ніж у чотири рази (з 2,3 до 0,5 %) ставку плати за земельні ділянки, призначені для будівництва житлової та громадської забудови, а також зведення інших споруд, призначених для ведення різних сфер бізнесу; більш ніж удвічі ставку по земельних ділянках, які надані для здійснення діяльності підприємств зв’язку.

З 2,3 до 1,3 % пропонується зменшити й ставки плати за земельні ділянки, що призначені для розміщення та експлуатації промислових підприємств, а також вразливих секторів економіки, таких як енергетика та транспорт. У разі ухвалення цих рішень на сесії міської ради вони набудуть чинності з 01.01.2023 року. Таким чином міська влада зменшить податкове навантаження на суб’єкти господарювання, зокрема й ті, що переводять свої потужності з гарячих точок до Дніпра, відновлюють та нарощують виробництво, забезпечують громадян роботою.

Також виконком ухвалив низку рішень, внесених виконавчими органами міської ради. Серед іншого йдеться про затвердження граничних тарифів на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.

Серед важливого – затвердження рішення про черговий демонтаж тимчасових споруд, об’єктів сфери споживчого ринку, які порушують правила благоустрою міста. У затвердженому переліку 7 адрес. Власники незаконних споруд повинні самостійно їх прибрати. У разі невиконання цього департаменту торгівлі та реклами та відповідним комунальним підприємствам доручено провести демонтаж.

Окрім того, ухвалено рішення про черговий демонтаж самовільно встановлених на території міста споруд, огорож, воріт. У затвердженому переліку 103 адреси. Власники незаконних споруд протягом 5 днів повинні самостійно їх прибрати. У разі невиконання цього рішення інспекції з питань благоустрою та відповідним комунальним підприємствам доручено провести демонтаж.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook