ГоловнаCуспільство

Кварцовий пісок для очищення води: на Кайдакській насосно-фільтрувальній станції ведуться роботи з заміни фільтрувальних матеріалів

Кайдакська насосно-фільтрувальна станція забезпечує питною водою більшу частину правобережжя міста та частково мешканців лівого берегу. Для фільтрації води тут використовують природній матеріал – кварцовий пісок. Він містить високий рівень кремнію, який усуває каламутність води. Більше того, він не входить в реакцію з хлором та іншими хімічними речовинами завдяки чому, після проходження через фільтр хімічний склад води залишається незмінним. Про це йдеться у повідомленні на сторінці в соціальній мережі КП «Дніпроводоканал».

Питання безперебійного постачання мешканцям міста якісної питної води стало ще більш актуальним у період воєнного стану. Тож з метою інтенсифікації процесу фільтрації води та підтримання якісних показників питної води на Кайдакській насосно-фільтрувальній станції ведуться роботи з заміни фільтрувальних матеріалів на фільтрах.
У «Дніпроводоканалі» додають: кварцит фільтрувальний, що застосовується для завантаження фільтрів, має висновок державної санітарної експертизи на право використання його для підготовки питної води.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook