ГоловнаCуспільство

У лікарнях області залишаються 6 постраждалих від ворожих обстрілів Нікополя

У лікарнях Дніпропетровщини залишаються 6 постраждалих від ворожих обстрілів Нікополя. Серед них троє дітей. Стан поранених середньої тяжкості. Загрози життю немає. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«У постраждалих мінно-вибухові та осколкові ураження, переломи кінцівок, передпліччя, травми голови. Люди отримують необхідне лікування та догляд», – зазначив заступник директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОВА Олексій Григорук. 

Агресор тероризує Нікополь вже декілька днів. Загалом 14 місцевих мешканців отримали поранення, 4 – загинули.

Один з обстрілів міста припав на ніч з 19 на 20 липня. Ворог випустив по житловому масиву понад три десятки снарядів. Тоді постраждали 9 людей, ще 2 загинули.

15-річна Настя Нагай мирно спала вдома. О пів на третю ночі почався обстріл. Спочатку вибухнуло трохи далі. Наступний «приліт» прийшовся на будинок дівчинки.

«Було важко дихати від пилу, все руйнувалося, падали стіни, летіло скло. Підвал також завалило. Фактично немає півбудинку.  Знесло частину даху та кімнат. Найбільше заділо кухню, ванну, веранду», – згадує ту страшну ніч Настя. 

Настя додала: Окрім неї вдома було четверо людей. Дядько дівчинки, батьки та молодший брат.

«Коли ми вибралися надвір, усі були у крові. Ще й трубу перебило, йшов газ. Я думала лише, як вижити. Не розуміла, як таке могло статися, за що. Зараз приходжу до тями. А мама з татом розбирають те, що залишилося від нашого будинку», – розповіла юна постраждала.

«Ніхто не думав, що вони будуть бити по житлових будинках. Я щаслива, що мої діти та внуки живі залишилися», – розповіла бабуся дівчинки Тетяна Нагай. 

З усієї родини школярці дісталося найбільше, вона отримала осколкові поранення голови.

«Стан дівчинки середньої тяжкості. Їй обробили рани. Витягнули осколки з голови. На щастя, вони застрягли у м’яких тканинах, життю не загрожували. Нині пацієнтка отримує знеболювальні та антибактеріальні препарати. З нею працює психолог. Прогноз сприятливий», – сказав лікар-нейрохірург Станіслав. 

Загалом за час війни область прийняла 107 поранених дітей із зони бойових дій. Більшість – з Донецької і Луганської областей. Чотири дитини врятувати не вдалося. У лікарнях залишаються 13 постраждалих хлопчиків і дівчаток. Майже півсотні юних пацієнтів вже виписали. Ще 42 – направили на подальше лікування та реабілітацію до західних регіонів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook