ГоловнаCуспільство

Перетин кордону для батьків, на утриманні яких троє і більше дітей: необхідні для виїзду документи

Статтею 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» визначено таку категорію, як жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років. Таким чином, визначальним фактором є не батьківство, а саме утримання трьох і більше дітей, роз’яснюють у Міністерстві внутрішніх страв України.

Для перетину кордону на даній підставі необхідно надати підтверджуючі документи на утримання трьох і більше дітей віком до 18 років.

«Такими документами можуть бути свідоцтва про народження трьох і більше дітей або свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю цих дітей та, відповідно, свідоцтва про народження цих дітей, або рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком, або рішення суду про розірвання шлюбу та рішення органу опіки та піклування про визначення місця проживання дітей з батьком, або посвідчення батька багатодітної сім’ї», - йдеться у повідомленні.

Якщо чоловік не проживає однією сім’єю, необхідно надати докази утримання дітей. Підтверджуючими документами можуть бути рішення суду про призначення аліментів на їх утримання та довідка з виконавчої служби про відсутність заборгованості по сплаті аліментів, розміру сплати таких аліментів, тощо.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook