ГоловнаCуспільство

Концерти, онлайн-вікторини та майстер-класи: як Дніпропетровщина відзначила День Української Державності

Концерти та онлайн-вікторини, патріотичні майстер-класи, флешмоби й тематичні виставки. До Дня Української Державності в усіх містах та районах Дніпропетровщини пройшли різноманітні зустрічі. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

Розпочали День Української Державності на Алеї пам’яті у Дніпрі. Підняли Державний Прапор. Вшанували загиблих бійців.

У Дніпрі організували товариський матч. На полі зустрілися команда українських захисників та легенди футболу. До Дня Української Державності в обласному центрі та Кривому Розі ввели в обіг нову поштову марку «Доброго вечора, ми з України!».

Долучилися до державного свята й заклади культури. В обласній бібліотеці для молоді імені М. Свєтлова пройшов майстер-клас з мотузкового плетіння. Учасники створювали патріотичні брелоки.

«Наша державність – це тисячолітній історичний шлях. Це самобутня мова, культура й традиції. А ще мільйони людей – мужніх, згуртованих та сильних», – зазначила начальниця управління культури, туризму, національностей та релігій Дніпропетровської ОВА Наталія Першина.

В універсальній науковій бібліотеці імені Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія онлайн презентували видання «Шлях становлення української ідентичності». Книга Ярослава Грицака та Олександра Комарова – історико-філософська. Автори розмірковують, як у людини та у спільнотах формуються уявлення про себе.

У фойє Дніпропетровської філармонії імені Л. Б. Когана розмістили виставку «Символ твоєї свободи». На 11 банерах – історія Державного Гербу України. Від часів Київської Русі – до сучасної незалежної України.

А ще там провели концерти «Україна – це ми!». Для глядачів грав естрадно-джазовий оркестр та тріо бандуристок «Етніка». Зі сцени філармонії звучали запальні й ліричні українські пісні. Відомі народні твори та популярні хіти.

Привітав мешканців області концертом і Дніпропетровський академічний театр опери та балету. Звучала зворушлива французька музика. У програму включили українські композиції та Державний Гімн.

Молодь Дніпропетровщини влаштувала Instagram-флешмоб. У соцмережі ділилися патріотичними дописами.

В області пройшли й тематичні «круглі столи», виховні години, онлайн-семінари та вікторини.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook