ГоловнаCуспільство

За несвоєчасне скошування трави — приписи і штрафи

У Дніпрі триває інспекційна робота щодо утримання прилеглих територій у належному санітарному стані. Йдеться передусім про вчасне скошування трави, зокрема карантинних рослин, викорчовування амброзії. Це стосується як магазинів, підприємств, установ усіх форм власності, так і мешканців приватного сектору. Така робота спрямована і на запобігання поширенню алергічних проявів у мешканців у період цвітіння амброзії. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

Черговий рейд 3 серпня провела інспекція з питань благоустрою міськради.

Під час перевірки прилеглої території по вул. Космічній, 27 виявили непокошену траву. Інспектори оформили припис на керівництво установи і дали три дні на усунення порушень. Якщо цього не буде зроблено, інспекція складе адміністративний протокол. 

«За адресою поруч, вул. Космічна № 27 Д/5, теж виявили порушення щодо неналежного утримання прилеглої території. Йдеться про непокіс трави, бур’янів, неприбирання випадкового сміття, складування гілля. Тут теж надали припис на усунення порушення. Іще одна локація з виявленими порушеннями — вул. Мандриківська, 6/3 та 6/4. Тут також аналогічне порушення — нескошування трави на прилеглій території, за що надали припис. Роботу не зупиняємо. І надалі проводитимемо такі рейди. Тому закликаємо мешканців, керівників підприємств бути сумлінними, стежити за прилеглою територією, щоб там була покошена трава, не було сміття, бур’янів і карантинних рослин», – зазначив головний спеціаліст  інспекції з питань благоустрою міської ради Олександр Халізов.

Загалом з початку року інспекція видала понад 480 приписів та склала 1 адміністративний протокол щодо несвоєчасного скошування трави на прилеглих до об’єктів територіях. 

Нагадаємо, неналежний санітарний стан прилеглої території – це порушення правил благоустрою. Розмір штрафу для фізичних осіб становить до 1 360 грн, для юридичних – до 1 700.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook