ГоловнаCуспільство

Випуски дренажних вод у районі вул. М. Коцюбинського виконані на 80 %: чому не продовжуються роботи

У Дніпрі ще торік було розпочато масштабний проєкт з відведення дощових і талих вод із центральної частини міста. Першу чергу — капітальний ремонт випусків дренажних вод у районі вул. Михайла Коцюбинського — вдалося виконати близько на 80 %. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті мерії Дніпра.

У рамках наступного етапу планувалося реалізувати проєкт з будівництва зливового колектора по вул. Князя Володимира Великого. Загалом згадані роботи мали вирішити глобальну проблему підтоплень у центральній частині міста. Але, за словами представника департаменту капітального будівництва Дніпровської міської ради Дмитра Миронюка, нині капітальні ремонти неможливо проводити, оскільки вони за постановою уряду № 590 не фінансуються.

«Враховуючи це, не можемо поки що продовжувати втілювати проєкт з відведення дощових і талих вод із центральної частини міста. Попри замороження капремонтів представники департаменту постійно інспектують будівельні майданчики, зокрема й цей, на набережній, де виконувалось будівництво випусків дренажних вод. Підрядна організація стежить й охороняє об’єкт. Наприклад, через учорашній сильний вітер тут впав паркан, а сьогодні його вже відновили. Також навесні для зручності містян підрядна організація відкрила прохід набережною з одного боку і тротуаром з іншого», — розповів Дмитро Миронюк.

Зі свого боку головний інженер підрядної організації, яка виконувала капремонт випусків дренажних вод центральної частини міста, Кабдугали Сідеков додав: «Роботи вже майже закінчили. Було прокладено чотири трубопроводи дренажних випусків діаметром 1000 мм і завдовжки по 46 метрів кожен. Попри згадані вже причини зупинки робіт ми стежимо і постійно охороняємо будівельний майданчик».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook