ГоловнаCуспільство

У форматі круглого столу обговорили роботу туристичної галузі Дніпра в умовах воєнного стану

У Дніпрі до Всесвітнього дня туризму організували круглий стіл щодо діяльності галузі в умовах воєнного стану. Захід, до якого долучилися сертифіковані гіди, провели у Музеї історії Дніпра. Про це йдеться у повідомленні Дніпровської міської ради.

«Попри війну в країні, обмежень воєнного стану туристична галузь у Дніпрі продовжує працювати. Гіди Дніпра нам активно допомагають у проведенні екскурсійних заходів, до яких долучаються і музеї міста. Зі свого боку гіди розповіли про деякі переформатування у своїй роботі, які екскурсійні маршрути містом з’явилися, у чому зацікавленість мешканців, гостей міста у цьому направленні. Загалом сьогодні екскурсійні заходи — це свого роду гарна терапія, зокрема й для переселенців, які досить активно долучаються до них. Також обговорили і нові туристичні продукти, що готові запропонувати одразу після закінчення війни», — розповіла начальниця Туристичного інформаційного центру Ольга Стасенко.

Зі свого боку директорка Музею історії Дніпра Олександра Бірюкова зазначила: «Сьогодні наша діяльність направлена передусім на внутрішньо переміщених осіб, які через війну були вимушені покинути свої домівки і нині мешкають у Дніпрі. Ці люди дуже хочуть більше дізнатися про наше місто. З огляду на це актуалізувалася і музейна робота для пізнання історії Дніпра, який став потужним форпостом, гуманітарним хабом».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook