ГоловнаCуспільство

Нові вікна, полагоджена покрівля: у Дніпрі продовжують ремонтувати багатоквартирні будинки, постраждалі від ракетного удару

У Дніпрі триває відновлення багатоквартирних будинків, які постраждали через вибухову хвилю ворожих ракетних обстрілів 10 жовтня. Роботи проводяться коштом міського бюджету як у будинках ОСББ, так і комунальної власності. Про це йдеться у повідомленні Дніпровської міської ради.

Нині закінчують встановлювати вікна у багатоповерхівці ОСББ. 

«Цей будинок ОСББ зовсім поруч з епіцентром тодішнього ракетного удару. Від вибухової хвилі тут повибивало вікна, було пошкоджено покрівлю, а також деформовано ліфтове обладнання. Одразу почали виконувати аварійні роботи, зокрема й затягувати плівкою вибиті вікна. Наразі у будинку цілком вже відремонтовано покрівлю, працює ліфт, а також закінчують встановлювати нові вікна з двокамерного склопакету та чотирикамерного профілю. Встановити одразу всі вікна просто неможливо, оскільки потрібен час на їхнє виготовлення, у середньому — два тижні», — сказав начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення міської ради Владислав Макарець. 

Водночас голова правління згаданого будинку ОСББ, яке постраждало, Олена Хорунжа зазначила: «У нашому домі буквально 10 % квартир, де вціліли вікна після прильоту. В усіх інших — повилітали. Вдячні міській владі за оперативність у допомозі. Першого ж дня нам почали робити заміри, далі відремонтували м’яку покрівлю, обладнання у пасажирському ліфті і нині закінчують встановлювати металопластикові вікна. Далі будуть ще замінені вікна в місцях загального користування». 

Мешканці багатоповерхівки Світлані Моринець теж сьогодні встановлюють вікна. 

«У моїй квартирі повилітали всі вікна, на лоджії виламало раму. Швидко прийшли спеціалісти і зробили заміри на встановлення нових склопакетів», — додала жінка. 

Паралельно відновлювальні роботи тривають і у постраждалих будинках комунальної власності. Сьогодні тут теж встановлюють нові вікна. 

«Основний вид ушкоджень — вибиті вікна. На щастя, покрівлі, ліфти — неушкоджені. Триває встановлення вікон у цих будинках. Як тільки завод нам їх виготовляє, одразу ж і встановлюємо у квартири мешканців. На сьогодні відпрацьовано десь 45 квартир», — повідомив головний інженер комунального підприємства «Жилсервіс-14» Тофік Мансіров. 

Дніпрянка Оксана Тряпкіна пригадує день ракетного удару: «Того дня була на роботі. Донька була вдома. Мені зателефонували і я одразу прибігла додому. Вікна повилітали після другого вибуху. Сьогодні приїхали встановлювати нові металопластикові. Вдячні за таку допомогу».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook