ГоловнаCуспільство

За місяць 26 підприємств Дніпропетровщини повністю позбавилися заборгованості із заробітної плати

За місяць 26 підприємств Дніпропетровської області ліквідували заборгованість із заробітної плати. Загалом вони виплатили працівникам  17,2 млн грн. Про це стало відомо під час брифінгу в Дніпропетровській ОВА.  

«У нашій області є тенденція до зниження заборгованості із зарплати. За останній місяць 26 підприємств повністю виплатили працівникам кошти, які затримали. Керівників ще чотирьох десятків компаній регіону попередили про персональну відповідальність за таку заборгованість», – розповіла головна спеціалістка департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОВА Марія Каюн.    

Всі кошти, які надходять підприємству-боржнику, мають першочергово йти на зарплату, зазначила начальниця інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міськради Тетяна Янушкевич. В іншому випадку – передбачені штрафи або кримінальна відповідальність.   

«У Дніпрі лише  з  вересня 8 підприємств повністю погасили заборгованість із заробітної плати», – сказала Тетяна Янушкевич. 

Вона додала, що для кожної компанії, що має борги перед працівниками, склали графік їх погашення. Як підприємства виконують плани, моніторять щотижня.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook