ГоловнаCуспільство

«У контакті з мешканцями»: як проходить перший тиждень опалювального сезону у Дніпрі

Опалювальний сезон у Дніпрі розпочався ще минулого тижня. До цього був проведений великий комплекс робіт, зокрема й по житлових багатоквартирних будинках. Так, наприклад по вул. Усенка, 5 комунальне підприємство «Жилсервіс-14» замінило труби опалення у підвалі, а також мережі каналізації та водопостачання. У рамках ремонтних робіт на кожному стояку замінили клапани. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті мерії Дніпра.

«Теплоносій подано і на цей житловий будинок. Тут був виконаний ремонт системи опалення. І як можемо пересвідчитися, у будинку зараз тепло. Ми постійно у контакті з мешканцями. При виникненні аварійних ситуацій люди можуть звертатися до КП «Жилсервіс-14» за телефоном 095 56 77 100», — розповів головний інженер КП «Жилсервіс-14» Тофік Мансіров. 

Водночас систему опалення відремонтували і в житловому будинку ОСББ по вул. Янтарній, 81, корпус 3. Ремонтні роботи виконали за муніципальною програмою співфінансування. 

«У підвалі будинку виконано ремонт системи опалення. Йдеться про заміну труб завдовжки близько 45 метрів. Дуже добре, що попри складні часи програма працює, оскільки для мешканців будинку — це відчутна допомога. Проєкт коштував 200 тис. грн, з них 25 % сплатили мешканці, решту — міський бюджет (150 тис. грн). Можуть виникати такі ситуації, коли у систему разом з водою потрапляє повітря, що може бути причиною холодних стояків у деяких квартирах. На це потрібен час. Ця проблема одразу зникає, коли подається теплоносій з вищою температурою, тобто коли на вулиці вже значно прохолодніше. Головне, що подали тепло», — розповіла голова згаданого будинку ОСББ Валентина Башкова.

Мешканець цієї багатоповерхівки Геннадій розповідає: «Тепло подали нам десь чотири дні тому. Батареї не супергарячі, але для нинішньої погоди в самий раз. З теплом в оселі одразу комфортніше й затишніше». 

Зі свого боку старший майстер КП «Теплоенерго» Олександр Кравець додав: «Якщо у конкретному будинку немає тепла або ледве теплі батареї, то слід звертатися до керівництва ОСББ або обслуговчої компанії».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook