ГоловнаCуспільство

З початку року понад 180 дітей постраждали у ДТП на Дніпропетровщині

Майже 8 тис аварій сталося на дорогах області у 2022-му. З них 219 – за участі дітей. У ДТП загинули 6 хлопчиків та дівчаток. Ще понад 180 отримали травми. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Понад 180 юних мешканців області постраждали цьогоріч у ДТП. А ще дорога забрала 6 дитячих життів. Найбільше аварій сталося через перевищення швидкості, кермування напідпитку. А ще – порушення правил маневрування та проїзду перехресть, недотримання безпечної дистанції»,– зазначила начальниця управління взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Дніпропетровської ОВА  Ірина Федорчук.

Вона додала, що пішоходи потрапляють у ДТП, бо переходять дорогу у невстановленому місці. При цьому розмовляють по телефону або слухають музику у навушниках. Часом ігнорують сигнали світлофора.

Нині через ворожі таки на інфраструктурні об’єкти діє режим заощадження електрики. Населені пункти залишилися ввечері без освітлення. І пішоходи, і водії мають бути уважнішими на автошляхах.

Зараз в Україні триває Тиждень безпеки дорожнього руху. До нього долучилися навчальні заклади області. Організовували онлайн-заходи, конкурси малюнків. 

Сьогодні дистанційно провели у своїх закладах єдиний національний урок «Безпечна дорога додому». Ще раз повторили права та обов’язки пішоходів, пасажирів, водіїв.

Зокрема, школярам нагадали, що у темний час доби на дорозі необхідно використовувати світловідбиваючі елементи: наліпки, браслети, брелоки або спеціальні жилети. Аби бути помітними водіям.

Загалом на Дніпропетровщині з початку року в ДТП загинуло понад 220 людей, більш ніж 1,6 тис – травмувалися.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook