ГоловнаCуспільство

Як повідомити про порушення прав дитини під час війни

Повідомити про депортацію, примусову зміну громадянства дитини та заповнити форму розшуку. Це можна зробити у Консультативному центрі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Отримають роз’яснення фахівців і мешканці Дніпропетровщини, повідомляє прес-служба ОВА. 

Центр займається питаннями щодо порушення прав дитини під час війни.

Тут можна повідомити про малечу, яка загубилася, заповнити форму розшуку. Зазначити факти про депортацію або примусову зміну громадянства. Надіслати заявку на отримання допомоги постраждалим дітям. Це можна зробити онлайн і офлайн.

Фахівці розкажуть, як встановити контакт з дитиною, яку вивезли за кордон, легалізувати свідоцтво про народження, якщо документ отриманий на непідконтрольній території.

Консультації безкоштовні. Звернутися можна за номером: 0800-50-17-20 та 044-299-74-08 для дзвінків з-за кордону. Приймають також за адресою: м. Київ, вул. Інститутська, 21/8.

Додатково повідомити про злочини можна через державний портал розшуку дітей «Діти війни». Тут зібрана інформація про малечу, яка постраждала внаслідок війни. Число вбитих, поранених, зниклих безвісти, депортованих і тих, кого вдалося розшукати і повернути. Дані постійно оновлюють правоохоронні органи.  

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook