ГоловнаCуспільство

Замість зірки — український тризуб: у Дніпрі продовжують позбавлятися радянської спадщини

У Дніпрі подовжують позбавлятися символів радянської влади. П’ятого грудня на будинку ОСББ демонтували зірку, а на її місце встановили український тризуб. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті мерії Дніпра.

«Цей будинок ОСББ, тобто ним управляють самі ж мешканці. Вони і звернулися до нас з ініціативою демонтувати радянський символ. Звісно, підтримали таку пропозицію в рамках декомунізації. Цей будинок відноситься до ареалу культурної спадщини. Управління культурної спадщини видало дозвіл на проведення відповідних робіт. Ця зірка у співвласності багатоквартирного будинку, і мешканці вже самі вирішуватимуть, що з нею робити. Тризуб заввишки 1.20 метрів не надто важкий (близько 90 кг), щоб не було навантаження на шпиль. Таку зірку планується  демонтувати і на будинку-близнюку, що навпроти. У цих будинках різні управителі, тому й різні виконавці робіт», — розповів начальник відділу організаційної роботи  департаменту з питань самоорганізації населення міської ради Владислав Макарець. 

Він також додав: «Будинок, де замінено зірку на тризуб, постраждав внаслідок одного із ворожих ракетних обстрілів. На сьогодні вже майже завершено ліквідацію наслідків. Тут коштом міського бюджету виконано ремонт покрівлі, замінено вибиті вікна, тривають роботи з часткового відновлення фасаду». 

Дніпрянин Олександр Крамаренко підтримує заміну радянської символіки на українську: «Звісно, схвалюю демонтаж зірки і встановлення тризуба. Повинні максимально позбавлятися усіх символів радянщини, а натомість встановлювати свої — українські». 

Мешканка міста Тамара Кирилівна теж підтримує демонтаж радянської символіки. 

«Приємно бачити український тризуб замість зірки. Радянська символіка давно у минулому, треба нашу українську встановлювати», — додала жінка.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook