ГоловнаCуспільство

Унікальні операції проводять хірурги Дніпра, аби врятувати військових від ампутацій

Збирають по шматочках руки та ноги – медики Дніпра проводять унікальні операції, аби відновити працездатність військових. Мінімум 8 годин такої ювелірної роботи – стандарт в одному із медичних закладів міста. У цьому центрі лікують пацієнтів більше, ніж останні 30 відділень нашої країни, адже він логістично ближче до фронту. Також в його складі є група хірургів мікрохірургічного профілю, а це рівень науково-дослідного інституту, передає прес-служба Дніпровської міської ради.

«До нас надходять пацієнти з термічними травмами, зокрема це електроураження, опіки, холодові травми і бойові травми різної важкості. Є навіть випадки, коли до нас привозили бійців з травмами, які отримали від білого фосфору. І це значить, що Росія використовує такі боєприпаси», – зазначив керівник опікового центру Дніпра Сергій. 

Сім операцій, аби врятувати руку. Військовий Сергій потрапив до цього медичного закладу з-під Бахмута: «Травму отримав під час мінометного обстрілу, ми вели вогнепальний вогонь, яким відсікали піхоту. Але ворог за допомогою квадрокоптера вичислив наші позиції та відкоригував мінометний вогонь на нас. І через це, на жаль, я потрапив до загону 300. Але лікарі зробили чудо, я безмежно вдячний, що їм вдалось врятувати мою руку». 

Зі свого боку керівник опікового центру Дніпра Сергій додає: «Наші колеги травматологи зібрали кістки після вогнепального переламу плечової кістки. Ми одразу зробили пересадку шкіри зі спини. Це таке комбіноване відновлення, ми повністю заголюємо плечову кістку. І зараз я можу видихнути, бо вона приживається, тож наш військовий вже одужує». 

Сергій важко згадує події, які стались на фронті. Під час бойового завдання йому на голову впала металева конструкція. Медики зазначають: у нього була рана, яку неможливо було зашити, бо шкіра на голові не тягнулась. Тож лікарі застосували спеціальну технологію, за допомогою якої розтягнули шкіру та зашили рану.

«Дякуючи лікарям, я зараз відчуваю себе набагато краще і навіть раджу всім колегам звертатись сюди, у цю лікарню, бо тут медики – чарівники. Вони ставлять на ноги навіть тих, у кого, на перший погляд немає шансів», – зазначив військовий Сергій.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook