ГоловнаCуспільство

Дніпропетровщина отримала промислові генератори від чеських партнерів

Уряд Чехії передав Дніпропетровщині три промислові генератори. Вони – для об’єктів критичної інфраструктури. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Наша область отримала від Уряду Чехії три потужні генератори: один – 830 кВт і два по 550 кВт.Вони живитимуть насоси водоканалів пiд час відсутності електрики. Дякую партнерам за слушну підтримку», – зазначив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Два генератори разом з усім устаткуванням важать понад 4,5 тонни кожен.

Третій – найбільший, шеститонний.

Обладнання дизельне. Прибуло в область із чеського міста Брно.

Коштує майже 365 тисяч євро.

«Ми отримали запит від посольства Чеської Республіки. Країна через наш фонд надала кошти на генератори та допомогла їх придбати. Куди краще встановити обладнання ми радились з Дніпропетровською обласною військовою адміністрацією. Вирішили, що найдоречніше буде передати їх на об’єкти критичної інфраструктури», – розповіла директорка благодійного фонду «Пісні, народжені в АТО» Лілія Артюхіна. 

Одного гіганта «поселили» на водоканалі у Кам’янському. Він забезпечуватиме роботу каналізаційної насосної станції під час відключень електрики.

«Обладнання рятуватиме нас від аварійних ситуацій, коли не буде світла. Підтримуватиме технологічний режим роботи», – сказав головний енергетик Кам’янського водопровідно-каналізаційного господарства Віталій.

Два інших генератори доправили у Кривий Ріг. Вони допомагатимуть крутитися насосам водопровідних комплексів. 

«Мешканців міста і переселенців потрібно забезпечувати безперебійним водопостачанням. Насосне обладнання, яке подає воду місту, не можна зупиняти. Завдяки генераторам будемо спокійні, що воно працює стабільно. Впевненіше себе почуватимемо», – сказала прес-секретар водоканалу Інна Михайлова.

Вона додала, що підприємство вдячне благодійникам, міжнародним партнерам та обласній владі за такий подарунок.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook