ГоловнаCуспільство

Черговий по місту: заступник Бориса Філатова перевірив лікувальні заклади та відвідав автопідприємство санітарного транспорту

Сьогодні, 24 січня, до однієї з міських лікарень Дніпра, за дорученням міського голови Бориса Філатова, завітав його заступник, директор департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Андрій Бабський. Він цього дня є черговим по місту, тож перевірив, як працює медзаклад, чи готове тут все у разі блекауту. Про це йдеться у повідомленні Дніпровської міської ради.

Нині в міських лікарнях встановлено 36 генераторів для автономного електроживлення. Зокрема, у лікарні, яку проінспектували, 6 генераторів. 

«Перевірив одну з найбільших лікарень Дніпра, яка працює цілком у штатному режимі. Переконався, що медзаклад повністю підготовлений до надзвичайних ситуацій, блекауту. У кожному корпусі лікарні є генератори, аби завжди було світло. Також створені запаси питної й технічної води, продуктів швидкого приготування, тривалого зберігання, медикаментів тощо», — прокоментував Андрій Бабський. 

Заклади первинної ланки медицини теж готові приймати пацієнтів навіть під час блекауту. Так в одній із міських амбулаторій, яку проінспектував черговий по місту, теж є генератор. А загалом в амбулаторіях центрів первинної медико-санітарної допомоги встановлено вже 37 генераторів. 

«Пересвідчився, що тут також є запаси ліків, вакцин, які зберігаються відповідно до температурного режиму, як це і годиться. Також створені запаси води. У разі відключення світла є генератор на 5 кВт. Лікарі мають змогу виписувати електронні рецепти, направлення, користуватися необхідними базами тощо», — зазначив Андрій Бабський. 

Під час інспекційного об’їзду представник міської влади також відвідав комунальне підприємство «Автопідприємство санітарного транспорту», яке допомагає медичним закладам міста надавати невідкладну допомогу. На лінії підприємства працюють 298 автомобілів: 137 екстреної медичної допомоги та 161 — легковий. З початку повномасштабної війни підприємство на потреби ЗСУ передало 19 машин швидких. Водночас згадане КП отримало чотири нових автомобілі швидкої допомоги — дві автівки від міської ради та ще дві як благодійна допомога від Стрийської міської ради та німецької благодійної організації. У разі відсутності світла чи блекауту на підприємстві є 4 генератори. 

«Тут проводять ремонти, технічне обслуговування автомобілів швидкої допомоги. Створені запаси технічної води, є також джерело очистки води. Підприємство працює. Машини виїжджають на маршрути, допомагаючи медичним працівникам рятувати життя людей», — додав Андрій Бабський. 

Нагадаємо, за дорученням міського голови Бориса Філатова у Дніпрі запрацював так званий інститут чергового по місту. Щодня профільні заступники та директори департаментів і комунальних підприємств інформують мешканців щодо різних галузей життєдіяльності обласного центру.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook