ГоловнаCуспільство

До Дня Героїв Небесної Сотні: у громадах Дніпропетровщини провели тематичні заходи

Відкрили книжкові виставки, влаштували онлайн-вікторини, бесіди з ветеранами, години мужності та перегляди фільмів. На Дніпропетровщині вшанували пам’ять перших Героїв російсько-української війни – Небесної Сотні. В усіх громадах регіону провели просвітницькі заходи.

До Дня Героїв Небесної Сотні театри Дніпропетровщини підготували концерти-присвяти та вистави. А в Будинку органної та камерної музики зіграли «Органову рапсодію». 

В обласній дитячій бібліотеці Героям Небесної Сотні присвятили книжкову виставку. Для маленьких відвідувачів підготували віртуальний екскурс в історію та перегляд документальних фільмів «Небесна сотня» та «Зима нас змінила».

У бібліотеці для молоді імені Свєтлова відкрили книжкову інсталяцію та презентували твори письменників Придніпров’я: «Слово – це зброя!». Провели і дистанційний вокальний майстер-клас «Українські героїчні пісні».

В обласній науковій бібліотеці згадали тих, хто віддав своє життя за незалежність та європейський вибір. Для студентів провели онлайн-вікторину та годину мужності «Лицарі небесної варти». А ще – влаштували перегляд періодичних видань «Небесна Сотня – обпалений цвіт України».

Тематичні бесіди, перегляди фільмів та відеороликів організували для учнів Кам'янського, Криворізького музичних коледжів та Дніпровского коледжу культури.

У державному музеї металургів України усі бажаючі могли поспілкуватися з ветеранами та учасниками АТО. А в Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Яворницького науковиця Ірина Рева прочитала онлайн-лекцію «Дніпровський вимір Революції Гідності».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook