ГоловнаCуспільство

Фізіотерапія та гарячі обіди: як Дніпро піклується про людей елегантного віку та ВПО

Квантова та ультразвукова терапії, а ще електрофорез, тубус-кварц та інші процедури. Їх представники елегантного віку можуть безкоштовно отримати у фізіотерапевтичних кабінетах Дніпровського міського терцентру. Такі процедури з’явились у 2020 році за дорученням міського голови Бориса Філатова. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

Записатись на процедури підопічні терцентру можуть лише після медичних висновків та з урахуванням рекомендацій сімейного лікаря. Для організації роботи фізіотерапевтичних кабінетів залучені кваліфіковані медичні працівники.

«Наш терцентр обслуговує понад 10 тисяч людей, і понад 300 отримують послуги відділення денного перебування – фізіотерапію за рекомендаціями лікаря. Загалом у цієї послуги є передісторія, бо чотири роки тому Кабмін «зачинив» ці кабінети по всій Україні. Але міський голова Борис Філатов доручив їх знову відкрити, за що було й проголосовано на сесії міської ради. Попри війну ці кабінети продовжують працювати і мають чималий попит серед підопічних. Тож ми далі плануємо їх розвивати – докуповувати нове обладнання», – зазначив заступник міського голови, директор департаменту соціальної політики ДМР Едуард Підлубний, який цього дня є черговим по місту.

Також він перевірив якість гарячих обідів для переселенців Дніпра. Кожен з них, хто звернувся до управління соціального захисту населення, щодня отримує від міста першу страву, другу – з м’ясом, а також овочевий салат, хліб та чай. Загалом раз на тиждень робоча група департаменту соціальної політики ДМР проводить перевірку продуктів, зокрема бракераж готової продукції, сертифікатів якості сировини.

«Сьогодні я перевіряю виконання доручення Бориса Філатова щодо надання якісних та смачних обідів нашим переселенцям. Бо для нас найголовніше, аби всі були задоволені обідами та щоб продукція була якісною. Почув від ВПО лише позитивні відгуки, тож ми продовжуємо працювати у цьому напрямі, аби всі вони відчували себе як вдома», – зазначив Едуард Підлубний. 

І наостанок черговий по місту завітав до Пункту незламності, що на вул. Панікахи, 95. Він, як і всі інші, облаштований за дорученням мера Філатова. Хоч цей пункт і вміщує всього 20 осіб, але є дуже затишним. Там містяни можуть підзарядити гаджети, зігрітися у разі блекауту чи стабілізаційних відключень світла. Пункт оснащений генератором, має подовжувачі, аптечки, запаси води, мікрохвильову піч, електрочайник. Обладнаний у ньому і дитячий куточок.

Усього на 20 лютого пункти незламності у закладах соціального захисту відвідала 2 541 людина.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook