ГоловнаCуспільство

З обласного й місцевого бюджетів: постраждалим від ракетного удару по Павлограду виділили 15 млн грн допомоги

На місці ворожої ракетної атаки у Павлограді побував очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак. Він поспілкувався із мешканцями постраждалого жилого сектору. З обласного й місцевого бюджетів людям виділили 15 млн грн грошової допомоги. 

«Як усуваються наслідки трагедії, особисто проінспектував разом з очільником Павлограду. Поговорив з людьми. Це біль і велике горе – в одну хвилину залишитися без всього. Ніякі гроші цього не повернуть. Але виділені кошти закриють першочергові потреби людей», – зазначив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

Він додав, що окрім матеріальної підтримки, допомагають й будматеріалами.

«Таке вперше за мою практику. Дякую від усіх жителів. В понеділок я поспілкувався із Сергієм Петровичем. Він уважно вислухав, а вже на наступний день кошти від області були перераховані», – сказав Павлоградський міський голова Анатолій Вершина.

Міський голова наголосив, що разом з обласного та місцевого бюджетів виділили 15 млн грн.

Найбільшу суму отримають власники  будинків, які не підлягають відновленню.

Трохи меншу – господарі домоволодінь, які потребують капітального ремонту.

Кошти передбачені й на відновлення осель з менш значними пошкодженнями. 

Нині на місці «прильоту» продовжують працювати комунальники.

Чути стукіт молотків, гуркіт техніки. Десятки будинків із затягнутими плівкою дахами й вікнами.

Частина хат – суцільні руїни.

З болем споглядає на те, що залишилось від його оселі, Сергій.

Каже, ракета вибухнула на городі буквально за декілька метрів. Вся родина була вдома. В одній кімнаті мирно спали двоє дітей. В іншій – він з дружиною. Шокована сім’я рятувалась через вікно. Синів батьки відправили до родичів. Самі залишилися на місці – допомагати.

«Зараз мешкаємо в батьків. Що робити далі поки не знаємо. Але дуже відчуваємо підтримку. Хто ділом, хто гривнею допоміг. Велика подяка за це. Комунальники молодці. Щодня тонни будівельного сміття вивозять»,  – розповів Сергій. 

«В нас було дуже багато мрій і надій, які зруйнувались в одну секунду. Ми дивом вижили. В нас спокійна й тиха вулиця. Люді дружні, доброзичливі. Ми називали наш край райським куточком. А тепер подивіться…», – додала його дружина Марина. 

Чи відбудовувати зруйнований дім подружжя ще не вирішило. Кажуть, важко буде жити на колишньому місці, де сталося так багато горя. Та й залишки будівлі аварійні.

«Тут ось була кухня, тут ванна кімната. Тут діти гостей зустрічали. Оцей фундамент – все що від літньої кухні залишилось. Як наче нічого й не було», – показала на руїни мама Сергія Любов Петрівна. 

Ворожий снаряд прилетів у приватний сектор Павлограда в ніч на 16 лютого. Забрав життя літньої жінки. Ще 8 людей постраждали. Понівечено понад 60 будинків.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook