ГоловнаCуспільство

На варті репродуктивного здоров’я: у Дніпропетровській області спеціальні мобільні бригади консультують жінок

На Дніпропетровщині працюють спеціальні мобільні бригади. Фахівці одного з медзакладів виїжджають у віддалені куточки регіону. Консультують жінок з питань репродуктивного здоров’я. За два місяці роботи оглянули майже 800 пацієнток. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«З 17 січня мобільні бригади виїздили майже 40 разів. Серед тих, хто пройшов обстеження, понад 60 жінок-переселенок. А ще пацієнтки із вразливих категорій», – зазначила головний спеціаліст відділу меддопомоги дітям і матерям департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Ірина Ларіонова. 

У бригаді лікар-гінеколог, фахівець з ультразвукового дослідження, медсестра. У медиків із собою портативний апарат УЗД та інше необхідне обладнання. Фахівці виїжджають до віддалених населених пунктів за графіком. Місцевих мешканок заздалегідь інформують про місце й час прийому.

Лікарі мають планшети та вносять дані про жінок, які були на огляді, до електронної системи.

«Мобільні бригади» – благодійний проєкт. Покликаний покращити жителькам віддалених громад доступ до акушерсько-гінекологічної допомоги. Він – частина Меморандуму про співробітництво, підписаного між департаментом охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА, ООН, ЮНІСЕФ, Благодійним фондом «100 відсотків життя» та одним із медзакладів області.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook