ГоловнаCуспільство

Черговий по місту: представник міської влади перевірив виконання доручення мера щодо сортування сміття та висадження дерев у місті

Контролювати належний санітарний стан, дотримуватися принципів сортування сміття. Таке завдання перед департаментом екологічної політики міської ради поставив міський голова Борис Філатов. Двадцять четвертого березня директор цього департаменту Олег Семенко, який цього дня  черговий по місту, перевірив виконання доручення очільника Дніпра, відвідавши станцію сортування та переробки «Underground». Через станцію «Underground» щомісяця проходить декілька тон непотребу. Сюди екосвідомі дніпряни привозять на переробку пластикові пляшки, іграшки, скло, залізо, папір тощо. Станція обладнана подрібнювачем для пластику та гідравлічним пресом.

«Попри непрості часи люди зорганізувалися і не лише сортують скло, пластик, папір, а й налагодили випуск продукції, даючи друге життя відходам, виготовляючи гарні садові меблі, господарчі товари тощо», — розповів Олег Семенко. 

Він також додав: «Для Дніпра дуже важливо відповідати принципам у збиранні та сортуванні сміття. Торік Верховна Рада затвердила закон з управління відходами. Цим документом запроваджено принцип «забруднювач платить». За вторинну сировину сплачуватимуть не лише пересічні громадяни, а насамперед виробники цієї продукції. Довгоочікуваний закон набирає чинності в липні цього року та суттєво допоможе зкоординувати роботу по боротьбі з пластиковим засміченням». 

Водночас засновник станції сортування та переробки «Underground» Олександр Гречка зазначив: «Приймаємо вторинну сировину. Люди приносять її сюди, на місці сортують. Ми вже потім усе досортовуємо і далі щось самостійно виготовляємо, а дещо даємо заготівельникам на переробку. Серед іншого виготовляємо й прикраси, сумки. До речі, наші вироби у квітні будуть представлені на Milan Design Week». 

Приносити сміття та вчитись сортувати його можна за адресами: вул. Філософська, 19-А (четвер, субота 10:00 до 14:00) та Запорізьке шосе, 56 (перша та третя неділя місяця з 10:00 до 12:00).

Також під час інспекційного об’їзду черговий по місту відвідав одне з підприємств, яке приєдналося до акції #Дніпро_квітучий. Цього дня тут висадили понад 500 дерев на прилеглих до підприємства територіях. 

«Ми декілька років поспіль з депутатським корпусом, працівниками мерії висаджуємо дерева у місті. Цей рік також не став виключенням. Закликаємо всіх приєднатися до весняної акції #Дніпро_квітучий, аби зробити наше місто більш зеленим і чистим. Бо за останній рік, на жаль, зелених насаджень в Україні стало набагато менше. Тож приєднуємось до акції #Дніпро_квітучий», — додав Олег Семенко.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook