ГоловнаCуспільство

Як вберегти дитину від небезпечних молодіжних рухів – поради батькам

Будувати довірливі стосунки, бути з дитиною «на одній хвилі» та подбати про її дозвілля. Як вберегти підлітка від небезпечних молодіжних рухів – у рубриці Дніпропетровської обласної військової адміністрації «інформОВА». 

Плекайте довірливі стосунки

Зазвичай під лихий вплив потрапляють підлітки, яким замало уваги та підтримки  батьків. 

Не влаштовуйте скандалів з ультиматумами – заборонами гуляти чи користуватися інтернетом. Не вимагайте, аби підліток дав прочитати приватне листування. Це лише нашкодить. 

Будуйте довірливі відносини, але ненав’язливо. Спілкуйтеся з дитиною відкрито та спокійно. Щиро проявляйте інтерес до теми, яку обговорюєте, терпіння та доброзичливість. Нехай син чи донька знають, що можуть звернутися до батьків з будь-якою проблемою. 

Будьте на одній хвилі

Більше часу проводьте разом. Створюйте власні традиції. Можна спільно робити добрі справи або ходити до спортзалу – це допоможе зблизитися.

Заведіть власні акаунти та станьте другом своїй дитині в соцмережах.  Цікавтеся її інтересами – з ким спілкується, який контент, фото та відео вподобала.

Переключіть увагу 

Організуйте дозвілля дитини. Гімнастика, бокс, шахи, вокал або рукоділля – дайте можливість обрати гуртки та секції до душі. Це допоможе «переключитися», знайти нове коло спілкування.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook