ГоловнаCуспільство

Черговий по місту перевірив, як відремонтували будинок, що постраждав від ракетного обстрілу, та демонтаж зірки на домі по вул. Робочій

Оперативно та якісно ліквідовувати пошкодження у багатоквартирних будинках, які постраждали від ворожих ракетних обстрілів. На цьому наполягає міський голова Борис Філатов. Сьогодні, 9 липня, директор департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради Владислав Грицай, який чергує по місту, перевірив виконання доручення мера, відвідавши будинок № 29 на просп. Дмитра Яворницького, де вже закінчили ремонтні роботи. 

Під час ракетного обстрілу частина збитої ракети впала на житловий будинок, внаслідок чого було пошкоджено покрівлю, систему опалення на горищі та перекриття між поверхами з подальшою руйнацією двох квартир. Оперативно виконано експертизу, проєкт щодо ремонтних робіт. Їх втілили у декілька етапів.

«Спочатку відремонтували перекриття між поверхами, після чого замінили покрівлю та труби системи опалення на горищі будинку. Проінспектувавши ремонт, переконався, що роботи виконано якісно. Від мешканців теж гарні відгуки», – підкреслив Владислав Грицай.

За словами директора КП «Жилсервіс-14» Сергія Карпенка, усі роботи виконано оперативно за рахунок коштів з міського бюджету. 

Під час інспекційного обʼїзду черговий по місту відвідав і будинок по вул. Робочій, на шпилі якого демонтують радянську символіку — зірку. 

«Замість демонтованої зірки встановимо тризуб. Це буде зроблено після того, як на заводі його виллють. А зірку віддамо туди, де зберігаються демонтовані пам’ятники тоталітарного режиму. А ще тут оновлюємо фасад будинку. Він буде таким же, як і в будівлі навпроти. Також замінимо вікна у нежитловій частині башти. Упродовж місяця усі згадані роботи плануємо закінчити», — зазначив Владислав Грицай. 

Керівник підрядної організації Євген Богомол додав : «Для демонтажу зірки залучили 40-тонний кран та 8 працівників. Спочатку її спиляємо і краном демонтуємо. Під час ремонту фасаду відновлюватимемо і ліплення».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook