ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині після негоди енергетики ДТЕК відновили світло для 17 тисяч родин

На Дніпропетровщині після негоди енергетики ДТЕК відновили світло для 17 тисяч родин

Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі у посиленому складі усувають наслідки негоди, що вирувала в області з вечора 10 серпня. На ранок п’ятниці енергетикам вдалося відновити роботу більшості ліній та трансформаторних підстанцій. Електропостачання відновили для 17 тисяч родин. Ремонтні роботи тривають, щоб якомога швидше повернути світло в усі домівки мешканців Дніпропетровської  області. Про це повідомляють у прес-службі ДТЕКу.

Ввечері четверга Дніпропетровщиною пройшлася сильна злива з грозами та шквалами вітру. У деяких містах та районах зникло світло через обірвані деревами лінії електропередач. Найбільш постраждали від негоди Дніпровський, Павлоградський, Криворізький та Кам’янський райони.

Протягом ночі аварійним бригадам ДТЕК Дніпровські електромережі вдалося повернути електропостачання для 17 тисяч родин. Енергетики відновили роботу понад 500 трансформаторних підстанцій та 46 ліній електропередач. Світло повернули у 107 населених пунктів, що були повністю або частково відключені від електрики.

На 9:00 11 серпня без світла ще залишається 5,2 тисячі осель у 26 населених пунктах області. Не працює 145 трансформаторних підстанцій та 20 ліній електропередач.

Для оперативної ліквідації аварій задіяно 12 бригад ДТЕК Дніпровські електромережі. Енергетики докладають максимум зусиль, щоб якнайшвидше повернути світло в кожну домівку.

Поки що негода тримається на території Дніпропетровської області. За прогнозами синоптиків, протягом 11 серпня очікується значний дощ. В окремих районах області – град, шквали вітру 15-20 м/с.

Оператор системи розподілу нагадує правила безпеки під час негоди:

  • під час сильного вітру потрібно уникати ліній електропередачі
  • не наближатися до оголених проводів та обірваних ліній та ні в якому разі не торкатися їх

Про всі аварійні випадки в електромережах просимо повідомляти зручним для вас способом:

«Ми працюємо 24/7, щоб електропостачання будинків та підприємств залишалося надійним»,- зазначають в управлінні зовнішніх комунікацій компанії.

Довідка:

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

Група ДТЕК (DTEK Group) – диверсифікований енергетичний холдинг, до складу якого входять 6 бізнесів та корпоративний університет Academy DTEK.

Підприємства Групи ДТЕК виробляють електроенергію на сонячних, вітрових та теплових електростанціях, добувають вугілля та природний газ, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському та зарубіжних ринках, розподіляють електроенергію та управляють інфраструктурою електромереж, постачають електроенергію споживачам та пропонують рішення з енергоефективності і розвивають мережу швидких зарядних станцій для електромобілів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook