ГоловнаCуспільство

ДТЕК Дніпровські електромережі нагадує мешканцям Дніпропетровщини правила перебування поряд з енергооб’єктами

ДТЕК Дніпровські електромережі нагадує мешканцям Дніпропетровщини правила перебування поряд з енергооб’єктами

Обстріли Дніпропетровщини тривають. В умовах постійних бойових дій та частого пошкодження ліній та обладнання є ризик отримання травми через неналежне поводження з енергооб’єктами чи поблизу них. Тож фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі звертають особливу увагу мешканців Дніпропетровської області на необхідність дотримування правил електробезпеки. Це допоможе зберегти життя та здоров’я собі та оточуючим.

«Влітку люди більше часу проводять надворі. Інколи обираючи місця перебування та відпочинку поряд із енергооб’єктами – електричними опорами, підстанціями тощо. Знаходження біля таких об’єктів може бути небезпечним, якщо не дотримуватися певних правил. Адже електричний струм є джерелом підвищеної небезпеки, яке вимагає максимальної обережності та уваги», – зауважили в ДТЕК Дніпровські електромережі.

Слід пам’ятати, що перебуваючи поряд із енергооб’єктами, заборонено:

  • відчиняти двері та заходити в трансформаторні підстанції і розподільчі пристрої;
  • виконувати без погодження з ДТЕК Дніпровські електромережі земляні роботи в охоронній зоні ліній електропередачи;
  • наближатись до обірваних дротів ближче 8 метрів та торкатись їх. Обірвані лінії радіомовлення та зв'язку також містять загрозу, бо можуть торкатись дротів ліній електропередачі;
  • підійматись на опори повітряних ліній електропередачі, тим більше намагатись зняти електропровід;
  • споруджувати будь-які будови, складати дрова, солому тощо, розпалювати багаття в місцях проходження повітряних чи кабельних ліній електропередачі і вводів до будинків, споруд;
  • кидати металеві або будь-які інші предмети на повітряні лінії електропередачі, розбивати ізолятори;
  • розташовувати ігрові майданчики, а також проводити ігри під повітряними лініями, запускати повітряних зміїв поблизу повітряних ліній та гратися біля електричних установок;
  • займатися риболовлею у безпосередній близькості до ліній електропередачі;
  • забороняється спалювати залишки сухостою, стерні, соломи та сміття у межах охоронної зони повітряних ліній електропередачі, що становлять для ПЛ 0,4-6 кВ – 8 метрів, ПЛ 35 кВ - 15 метрів, для ПЛ напругою 150 кВ - 25 метрів в обидва боки від проекцій крайніх проводів.

Як повідомлялося раніше, аварійні бригади  ДТЕК Дніпровські електромережі повністю відновили електромережі після ракетного та артилерійських обстрілів росіян, що сталися 7 серпня.  Світло повернули  у понад 1,6 тисячі родин Дніпропетровщини. Всього протягом минулого тижня енергетики заживили понад 13 тисяч домівок на півдні області, що були знеструмлені через бойові дії.

Якщо ви побачили обірвані дроти, пошкоджені електроопори, відкриті двері електроустановок або відсутність замків на трансформаторних підстанціях, повідомте про це ДТЕК Дніпровські електромережі телефоном за номерами 38 (056/066/067/063) 790-99-00, 0-800-301-497. За допомогою чат-боту у ViberTelegram або приватних повідомлень на сторінці компанії у соцмережі Facebook.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook