ГоловнаCуспільство

Готовність укриття, станцій метрополітену до холодів: інспекційний об’їзд чергового по місту

Комплексно готуватися до осінньо-зимового періоду. На цьому наполягає міський голова Борис Філатов. Одинадцятого серпня директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міської ради Ігор Маковцев, який цього дня є черговим по місту, проінспектував виконання доручення мера. Він відвідав станцію метрополітену, де цього дня перевірили роботу систем живлення, кондиціонування, котлів, а також провели профілактичний огляд спеціального обладнання теплової завіси.

Під час холодів підвищується рівень вологості у метрополітені через перепад температури на вулиці і всередині станцій, що призводить до конденсації та пришвидшення корозійних процесів на коліях, обладнанні. Для запобігання цьому на станціях метрополітену встановили опалювальне обладнання та систему кондиціонування, які разом утворюють систему повітряної теплової завіси.

«Теплові завіси потрібні, аби розділяти кліматичні зони холодних і теплих приміщень. Завдяки тепловій завісі холодне повітря не потраплятиме до станцій метрополітену, касового залу. Також обладнання виконуватиме функцію опалення споруди, а відтак – це комфортні умови для пасажирів», – підкреслив Ігор Маковцев.

Також черговий по місту проінспектував станцію метро, що виконує функцію укриття під час повітряних тривог.

«На платформі станції метрополітену можуть розміститися близько 1 тис. осіб. Для довготривалого перебування людей створені запаси питної води, є фільтри для очищення води, санвузли. На цій станції, як і на інших, є аптечка. Працівники метрополітену знають протокол дій при повітряній тривозі у разі великої кількості людей», – додав Ігор Маковцев.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook