ГоловнаCуспільство

Дніпро успішно реалізовує програму співфінансування: уже виконали понад 200 різних ремонтів у будинках

Дніпро – єдине місто України, яке під час війни продовжує реалізовувати програму співфінансування проєктів ОСББ. Цього року виділена рекордна сума з міського бюджету – понад 50 млн грн. Аби мешканці ОСББ та ЖБК долучались до програми та при цьому не платили великі кошти за ремонт їхніх будинків, за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова місто з бюджету виділяє на кожен ремонт 75 % суми (решту 25 % – платять мешканці). Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

Торік попри повномасштабне вторгнення РФ до України мешканці будинків ОСББ подали рекордну кількість заявок на цю програму на 2023 рік. 

Цьогоріч департамент з питань самоорганізації населення прийняв у роботу 406 заявок. На сьогодні вже виконано 209, а в роботі ще 197. 

Одну із заявок завершили виконувати в ОСББ «Затишок-3». 

«Ми беремо участь у програмі співфінансування з 2016 року. Завдяки ній у нас успішно виконали заміну вікон, каналізації та відремонтували під’їзд. Цьогоріч нам зробили мʼяку покрівлю. Загальна сума робіт 385 тис. грн. З них ми заплатили 91 тис. 300 грн (25 %) – і ця сума дуже зручна і невелика для будинків ОСББ. Іншу суму – заплатило місто. Дякуємо за цю чудову програму», – прокоментувала голова ОСББ «Затишок-3» Раїса Ушакова. 

«У цьому будинку була аварійна ситуація з покрівлею. Тож мешканці вирішили податись на програму співфінансування, аби відремонтувати покрівлю за 25 % від суми. Ми взяли цю заявку у роботу і за три тижні всі роботи провели. Мешканці та особисто голова ОСББ дуже задоволені роботою, бо, по-перше, на ці роботи є гарантія на три роки, по-друге, вони витратили невелику суму на ці роботи. Також дане ОСББ планує і надалі брати участь у цій програмі», – прокоментував директор департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Святослав Ткаченко. 

До 30 вересня триватиме прийом заявок на програму співфінансування на наступний рік. Усі деталі можна дізнатись за телефоном: 063 340 94 77.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook