ГоловнаCуспільство

Розваги на будь-який смак: щовихідних у парках Дніпра організовують дозвілля для дітей та їх батьків

У парках Дніпра щовихідних відбувається «Свято вихідного дня». Це безкоштовне дозвілля для дітлахів та їх батьків. Міські парки і сквери - це зараз єдине місце відпочинку, яке доступне всім дніпрянам, тож міська влада робить все, щоб дозвілля в них було веселим та цікавим для кожного. Сьогодні в парку ім. Шевченка пройшла мильна вечірка - діти надували величезні мильні бульбашки. Серед гостей – пані Ірина зі своїм сином. Каже, що не пропускає жодної нагоди розважити та відволікти дитину.

«Ми  кожні вихідні проводимо в парку, на подібних святах. Я вже давно підписалась на сторінки КП «Міська інфраструктура» в соцмережах, дивлюсь анонси їхніх заходів. Важливо знаходити час, щоб прийти, поспілкуватись з дітками, подивитись, які розваги нам пропонують. Дитина із задоволенням ходить, їй подобається», - зазначила пані Ірина.

Під час подібних заходів діти компенсують брак спілкування з однолітками та відволікаються від війни - переконана представниця КП «Міська інфраструктура» ДМР Ірина Зозуля: «Діти повинні мати дитинство, радіти, бачити щасливих батьків та вірити в перемогу України. Ми робимо все, щоб максимально їх відволікти від стресу. Всі наші заходи безкоштовні. Дізнатись про них заздалегідь можна на офіційних сторінках КП «Міська інфраструктура» у соцмережах (https://www.facebook.com/groups/1830889330316625/?ref=share_group_link - сторінка в facebook)».

Паралельно зі «Святом вихідного дня» на проспекті Олександра Поля відбувся сімейний захід «Дніпро разом». Він проходить кожну п'ятницю, суботу та неділю і має на меті розважити дорослих і дітей. Його, на відміну від «свята вихідного дня», організовують не у міських зелених зонах, а у дворах багатоповерхівок у всіх районах Дніпра.

«В рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця» триває комплекс заходів «Дніпро разом». Щодня ми живемо у вирі складних подій, страшних новин, знаходимось в постійному стресі. Проведення цих заходів має на меті допомогти людям розслабитись, створити гарний настрій та надати корисну інформацію. Працює стенд Музею історії Дніпра, міських публічних бібліотек. Відбуваються майстер-класи для дітей. Працюють аніматори, також є руханки для дорослих і дітей», -  зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов.

Гості заходу не лише розважаються, а й дізнаються більше про наше місто. Стенд Музею історії  Дніпра розповідає відвідувачам про історію перейменованих вулиць та знайомить з проєктами музею.

«Ми роздаємо безкоштовні буклети зі старими та новими назвами вулиць, щоб люди не плутались та легше вивчали нові назви. В Дніпрі 550 перейменованих вулиць ще до початку 2023 року, і перейменування тривають постійно. Необхідно проводити роз’яснювальну роботу, ми цим і займаємось. Також розповідаємо про проєкт міських екскурсій «Мандруй Дніпром». В нас є кілька розроблених маршрутів для тих, хто хоче відчути місто, дізнатись більше про його історію», -  розповів Святослав Чирук, заступник директора Музею історії Дніпра.

Пані Тетяна зі своїми дітьми випадково стала гостею  заходу – почула музику і прийшла. Каже, що не пожалкувала: «Головне, щоб дітям сподобалось, бачу, вони зацікавлені – малюють. Матфей (син пані Тетяни) вже встиг намалювати будиночок, пальму. Будемо приходити ще», - сказала вона.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook