ГоловнаCуспільство

Дніпро — спортивна столиця: у місті провели змагання з плавання, бігу, акватлону

У Дніпрі провели спортивні змагання «Акватлон, плавання, біг». Організатори заходу — громадська організація «Старт Дніпро» за підтримки управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради. У змаганнях взяли участь як юні, так і досвідчені спортсмени. 

«Саме змагання з класичного акватлону, коли спортсмени спочатку пливуть, а потім одразу біжать, у місті провели вперше. Торік в один день учасники пливли, а в інший — бігли. Сьогодні ж був класичний, правильний акватлон. Змагання включали класичні дистанції — це біг на 5 км для дорослих та 2.5 км для юнаків та дівчат і плавання — 3 тис. метрів і 500 метрів відповідно. Приємно, що цього року вдвічі перевищили кількість учасників — близько 100. Це означає, що попри все спорт у місті живе і розвивається», — підкреслив директор громадської організації «Старт Дніпро» Павло Балабанов. 

Директор комунального підприємства «Водно-спортивний комбінат» Валерій Шило зазначив: «На базі водно-спортивного комбінату провели такий спортивний захід. Усе максимально підготовлено – зони старту, фінішу, відпочинку тощо. Усе зроблено максимально, аби якісно провести змагання». 

У кожній номінації визначили переможців і призерів. Переможцем з плавання на 3 км серед чоловіків став спортсмен із Дніпра Сергій Тремполець: «Пливлося достатньо легко. Вода рідного Дніпра цьому сприяла». 

У акватлоні серед чоловіків переміг Єгор Фоков. За його словами, секрет власного успіху — це дисципліна й постійні тренування. 

Переможницею з акватлону серед жінок стала Ольга Павленко: «Класні вийшли змагання. Сьогодні досить спекотно, тому акватлон був в тему. Спочатку освіжилися, а потім бігли. Усім раджу такі змагання!».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook