ГоловнаCуспільство

У будинку ОСББ «Тверська 19» закінчують облаштування укриття, яким користуватимуться як мешканці, так і вихованці дитячої музичної школи

У дніпровських будинках ОСББ та кооперативах коштом міського бюджету облаштовують укриття. Це роблять у тих підвальних приміщеннях, які відповідають нормам. У будинку ОСББ «Тверська 19» (вул. Яскрава, 19) нині закінчують ремонт. Укриття буде доступним як для мешканців, так і вихованців дитячої музичної школи, що розташована у будинку. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Це ОСББ подало заявку на облаштування найпростішого укриття у підвалі  будинку. Попередньо від ДСНС було отримано погодження, що приміщення дійсно відповідає нормам. Є два окремі входи/виходи, дозволяє висота приміщення, відсутність комунікацій, які б могли заважати, тощо. Зараз вже закінчують ремонт у цьому укритті. Окрім косметичних робіт, зроблено вентиляцію, освітлення, зокрема й аварійне, санвузол. Приміщення розташоване нижче рівня каналізаційного випуску. Тому тут улаштували систему сололіфт, аби можна було користуватися комунікаціями. Зараз закінчують робити протипожежну сигналізацію. Після цього поставлять лави, шанцевий інструмент, воду тощо», – зазначив начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Владислав Макарець.

Голова правління ОСББ «Тверська 19» Світлана Бардакова додала: «Поруч з нами немає пристосованого укриття. Облаштувати його у нашому будинку – це спільна ідея як мешканців, так і керівництва дитячої музичної школи. Аби вихованці могли її відвідувати, необхідно мати укриття. Тож подали заявку до згаданого департаменту на його облаштування у будинку. ДСНС підтвердила, що підвальне приміщення для цього пристосоване. Зараз ремонтні роботи вже на завершальній стадії. На жаль, повітряні тривоги є. Тож користуватимуться укриттям як діти школи, так і мешканці».

Нині департамент з питань самоорганізації населення міськради взяв у  роботу облаштування 10 укриттів у будинках ОСББ та ЖБК.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook