ГоловнаCуспільство

95 % готовності: у Дніпрі на теплорозподільчих пунктах, у котельнях та у будинках містян завершують підготовку до опалювального сезону

Комунальники Дніпра продовжують підготовку до нового опалювального сезону. Фахівці КП «Теплоенерго» з урахуванням тогорічного досвіду готуються уникнути негативних сценарієв  зимою. Для цього по всьому місту вони замінюють аварійні ділянки трубопроводів опалення, встановлюють насосні установки та генератори. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

Нині активні роботи тривають по вул. Професора Герасюти біля будинків № 26 і № 28. Там замінюють трубу опалення, яка кілька років під час опалювального сезону протікала. 

«Кожен опалювальний сезон у нас буває по два-три пориви. Постійно приїжджає аварійна служба. Тож ці труби для нас —наболіле питання. Ми дуже вдячні, що цю проблему фахівці КП «Теплоенерго» нам вирішать, і я пишаюсь, як вони працюють. Бо наш двір дуже маленький і труби проходять повз дитячий майданчик, тож техніці було дуже важко проводити тут роботи, аби нічого не ушкодити. Але в них вдалось», — каже голова правління ОСББ «Каверіна, 26-28» Алла Левченко. 

Замінюють тут близько 180 м трубопроводу опалення. На сьогодні  виконали більше ніж половину запланованих робіт. Завершити планують за тиждень. 

«Також на прохання голови правління ОСББ «Каверіна, 26-28» на трубопроводі опалення буде встановлено 2 засувки. Щоб у разі виникнення аварій, відключати будинки від тепла окремо, а не разом. У цілому на сьогодні готовність підприємства становить 95 %. Ще в деяких дворах роботи тривають. Це тому, що проводяться гідравлічні випробування не тільки після опалювального сезону, а й наприкінці літа. Таким чином фахівці КП «Теплоенерго» контрольно перевіряють слабкі місця трубопроводів опалення», — прокоментувала помічниця директора КП «Теплоенерго» Анастасія Сухіна, яка 7 вересня є черговою по місту. 

Також активні роботи тривають і у теплорозподільчих пунктах. На одному з таких встановили сучасну насосну станцію, яка працює на підкачку води у будинки дніпрян. Адже у висотних будинках такі станції, які розміщують у ТРП, є одними з основних частин системи водопостачання. Слабкий напір води виникає на верхніх поверхах висотних будинків найчастіше у ранковий та вечірній час. А завдяки цій станції проблема із слабким напором буде вирішена для 6 багатоповерхових будинків у Чечелівському районі. 

«Як бачите, раніше тут працював один насос, який вже старий. Але завдяки новому обладнанню в нас ціла насосна станція, яка не потребує додаткового обслуговування. Вона працюватиме лише на підкачку холодної води. Крім цього, нова станція дозволить нам зекономити на електроенергії», — прокоментував начальник теплової дільниці КП «Теплоенерго» Геннадій Плахтій. 

«По всьому місту ми замінюємо насосні агрегати.  Вже 60 замінено, але це насоси як на підкачку води, так і мережеві, які працюють на тепло. Ще плануємо заміну 3-х до початку опалювального сезону», — прокоментувала Анастасія Сухіна.

Також чергова по місту перевірила стан захисного бетонного укриття по вул. В. Антоновича, 87-Б. Їх по місту активно продовжують встановлювати. Лише торік у Дніпрі змонтували 36 укриттів різних типів, а у 2023-му – ще 22. Планують встановити ще 53 до кінця цього року. 

Крім цього, наше місто встановлює такі укриття за потребами військових. 

«За цією адресою розташований великий магазин, аптека, ветеринарна клініка та й взагалі перехрестя дуже жваве, людей багато. В укритті є все необхідне, це і лави для сидіння, біотуалет. Крім цього, щоденно його прибирають комунальні служби.  Але хотілося б звернутись до дніпрян, щоб порядно ставилися до комунального майна. Прикро бачити розмальовані стіни та акти вандалізму», — підсумувала Анастасія Сухіна.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook