ГоловнаCуспільство

«На найближчій сесії міськради Дніпро виділить 3 млн грн на придбання водолазного спорядження для рятувальників», — Філатов

У Дніпрі до прийдешнього Дня рятувальника нагородили працівників ДСНС. Подякувати їм за мужність та щоденну ризиковану роботу з порятунку людських і не тільки життів прийшли керівники міста та області, а також священнослужителі, керівники Сил оборони та державних структур. Про це йдеться у повідомленні Дніпровської міської ради.

«Герої без зброї! Напередодні професійного свята відзначив наших рятувальників. Тих, хто розуміє, що не має права на помилку. Адже на кону – життя, яке потрібно врятувати. Тих, чия робота вимагає стовідсоткової відданості. Так було повсякчас. Та особливо зараз, у війну», — сказав керівник ДніпроОВА Сергій Лисак. 

Зі свого боку, мер Дніпра зауважив, що місто рік у рік системно підтримує надзвичайників, виділяючи мільйонні субвенції та допомагаючи з технікою та амуніцією, зокрема — придбанням унікальної для країни пожежної драбини завдовжки 55 метрів. Крім цього, Дніпро активно залучає допомогу іноземних-міст партнерів, які також надають спецмашини та різне устаткування рятувальникам. 

«Ви знаєте мене як суто практичну людину, що надає перевагу справам, а не словам. Тому на найближчій сесії міськради також буде виділено ще 3 млн грн на придбання водолазного спорядження. Допомагаємо зараз, робитимемо це після закінчення війни — і завжди, коли буде потрібно. Бо головне — це люди»,— сказав мер Дніпра Борис Філатов. Від міста він також вручив надзвичайникам низку нагород. 

Загалом за самовідданість, високий професіоналізм, мужність та рішучі дії, виявлені під час виконання службових обов’язків, цього дня відзначили 76 надзвичайників.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook