ГоловнаCуспільство

Близько десятка автобусів щодня на техоглядах і ремонтах – оновлення рухомого складу на одному із транспортних підприємств Дніпра

З початком повномасштабного вторгнення пасажирські перевезення у Дніпрі не припинялися. Під час масових відключень електроенергії минулої осені та взимку, коли вимушено зупинялася робота електротранспорту, автобусні перевезення продовжували працювати. Маршрути підсилювали додатковим рухомим складом, аби всі мешканці та гості Дніпра мали можливість дістатися дому чи роботи. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

Усього по Дніпру працюють 92 міські автобусні маршрути. З них 87 обслуговують приватні перевізники – 11 автотранспортних підприємств. Ще 5 маршрутів є комунальними. Щодня на маршрути виходить близько 700 автобусів, які перевозять у середньому близько 300 тис. пасажирів, із них у середньому 60 тис. пільговиків.

Увесь автобусний транспорт Дніпра проходить необхідне технічне обслуговування. Його оперативно ремонтують. На одному із автотранспортних підприємств міста щодня на таких видах робіт перебуває близько десяти машин.

«Під час технічного обслуговування автобусів проводимо заміну, ремонт різних деталей. А ще замінюємо фільтри, масла, гальмові колодки, рульові наконечники тощо. Перевіряємо електрообладнання. Якщо щось не працює, то міняємо, ремонтуємо. У середньому на ТО одного автобуса йде один робочий день. Працюють по два спеціалісти на кожній машині. Таке технічне обслуговування для автобуса проводимо раз на 10 тисяч пробігу. Щодня на ТО перебувають у середньому чотири автобуси. Усе робиться для безпечного перевезення наших пасажирів», – розповідає головний інженер автотранспортного підприємства Сергій Пушкарьов.

Олександр Сосновський працює водієм автобуса вже 15 років. До цього кермував тролейбусом. Нині чоловік працює на великому комфортабельному автобусі, говорить, що з війною пасажирські перевезення у Дніпрі не зупинялися.

«Нині є кадрова проблема. Не вистачає водіїв. Багато колег захищають нашу державу. Для пасажирів суттєвих змін не відбулося. Однак змінилися графіки роботи маршрутів. Якщо раніше останні рейси були близько 23:00, то, враховуючи комендантську годину, зараз з кінцевих зупинок – о 21:00 чи 22:00», – зазначив Олександр Сосновський.

Технічні обслуговування, ремонти автобусів, медичні огляди водіїв на автотранспортних підприємствах не зупинялися попри повномасштабне вторгнення рф. Коментує заступник начальника управління транспорту департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міської ради Іван Васючков.

«Можуть виникати деякі затримки у придбанні тих чи інших запчастин, зокрема й електроніки, якої багато на великих автобусах «Volvo». Це пов’язано з їхньою відсутністю на складах у постачальників. Тому доводиться чекати 4-5 днів. Зрозуміло, що на цей період автобус не виходить на лінію. Постійно наголошуємо автотранспортним підприємствам на тому, аби вони тримали резерв автобусів на випадок таких ситуацій», – додає він.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook