ГоловнаCуспільство

Завершують ремонтні роботи та встановлюють автоматичну пожежну сигналізацію: у Дніпрі продовжують ремонтувати укриття у дитячих садочках

У Дніпрі продовжують ремонтувати укриття у дитячих садочках. Нині роботи фінішували у КЗДО № 244. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті мерії Дніпра.

«Ремонтувати тут укриття почали у березні цього року. Будівельникам довелось важко працювати, адже тут потрібно було опускати підлогу, щоб облаштувати висоту приміщення за нормами. Крім цього, тут уже провели світло, встановили сантехніку. Облаштовано три дитячих туалети та один для дорослих. Є умивальники та ногомийка. Також тут зробили вентиляцію та два аварійних виходи. А нещодавно встановили автоматичну пожежну сигналізацію та провели інтернет. Родзинка укриття — малюнки на стінах, які нам зробили художники. Вони зобразили їжачків», — зазначила директорка КЗДО (ясла-садок) № 244 ДМР Людмила Рябуха. 

Аби укриття було готове на 100 %, мають ще завезти воду, обладнати медичний кабінет, встановити шанцеві інструменти, лави, організувати  розваги для дітей. Те ж саме мають зробити і в інших дитячих садочках, де вже завершились ремонтні роботи. Таких на сьогодні 61. В інших ці роботи ще тривають. 

«Усього в нас було відібрано 82 дитячих садочки, в яких можливо зробити укриття. Їх відбирали разом з представниками ДСНС. Бо в них є спеціальна комісія, яка визначає приміщення та видає первісні акти оцінки із зауваженнями, що ми маємо відремонтувати в укритті у садочку, аби це стало повноцінним найпростішим укриттям. І вже після в кожному із відібраних об’єктів ми проводимо ремонтні роботи. Наступний етап — встановлення автоматичної пожежної сигналізації. Нині вона є в 34 садочках, а до кінця тижня така з’явиться ще у 12 дошкільних закладах. Далі буде наступний етап. Це облаштування місць для сидіння, медичного куточка, шанцевого інструмента, питної води тощо. Цей етап плануємо завершити до кінця жовтня. Вже потім ми будемо запрошувати фахівців ДСНС, які перевірять роботи та видадуть акт і визнають укриття у дитячих садочках дійсними», — прокоментувала представниця відділу технагляду департаменту гуманітарної політики ДМР Валерія Никифорова.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook